Veel thuiszorgorganisaties stoppen met het leveren van huishoudelijke hulp. Deze trend signaleert Zorgvisie. Zeker vijf verschillende organisaties melden deze week niet voor de nieuwe uurtarieven in de Wmo te willen leveren.
Thuiszorgorganisaties stoppen steeds vaker met het
voorgaande re wil ik graag ondersteunen, maar ook een ander geluid laten horen|
zorginstellingen plaatsen vaak ook niet opgeleide krachten,maar tekenen er niet bij aan, dat dit niet conform de indicatie is, dus rekenen het tarief dat wel voor de goed opgleide hulpkrachten geldt.
Dit is en fraude t.a.v. de client, die op grond van dit tarief ook de eigen bijdrage betalen moet en is fraude t.a.v. de gemeente, die deels suppleren moet.
Teken hierbij aan, dat de gemeente geen controle uitoefent
dus is de uitkomst duidelijk|
eigen ervaring gemeld aan de gemeente, die er vaag op reageert. Eeen enkele klacht heeft ook te weinig effect.
Ik ben het heel erg eens met de reactie van Armand op 18 okt.
en we zijn nu een dikke maand verder en er wordt nog steeds niets gedaan………
Wel komen er steeds meer thuiszorg instellingen in de problemen. Zijn diegenen die de besluiten menem al eens meegeweest met een thuishulp??
Degenen die zich inzetten voor de mensen mogen met steeds minder geld naar huis en de “hoge heren”krijgen alsmaar bonussen. Ik begrijp hier niets van………..
zaten we nog in de AWBZ in 2006 op een max.CTG tarief van 24.60 , inmiddels zit dan al rond al rond 15 euro, dit kan toch niet,iedereen krijgt erbij , alleen medewerkers van de thuiszorg , die gaan er dik op achteruit, ambtenaren en bestuurders krijgen vette bonussen over de rug van de gewone man,gemeente houden handen vol geld aan de wmo over,Bussemaker weet volgens mij niet waar ze mee bezig is, Thuiszorg wordt poetsclub, thuiszorg in de uitverkoop, dat Bussemaker maar een met de gewone man gaat praten.
Toen de WMO kwam werd er gezegd dat de mensen er niets van zouden merken, maar ze kregen wel alfahulp dus een verandering, nu geen alfahulp meer maar ontslag voor 650 mensen van de RIVAS en wat krijgen de mensen voor hulp???
Dit gaat de verkeerde kant uit voor de mensen.
Is het nu nog niet doorgedrongen dat dit ge-jo-jo met de zorg gigantisch veel kosten met zich meebrengt! Elke ‘nieuwe’ zorgaanbieder moet weer voldoen aan de ‘verschillende’ ICT-eisen van de desbetreffende gemeente, aanlevering CAK, de kwaliteit van de zorg en aandacht gaat enorm achteruit en medewerkers moeten onderhand voor een fooi gaan werken….
Ik vind het slecht dat er zo wordt omgegaan met de huishoudelijke hulp.
Onze mensen zijn professionele krachten die een opleiding hiervoor hebben gehad. Zij zijn van groot belang voor de verpleging. Doordat ze langere tijd doorbrengen bij de klant[vaak een hele ochtend]bouwen zij een vertrouwensrelatie op en door onderling overleg kunnen we samen goede zorg leveren zoals het hoort.Laat de overheid daar maar eens over nadenken.
Wat al lang had gemoeten, de marktwerking moet uit de zorg verdwijnen, het maakt de hele zorg kapot, een huishoudelijke hulp van de thuiszorg doet meer dan alleen poetsen, dit zouden de medewerkers van schoonmaakbedrijven dan ook moeten leren en dan gaan daar ook de tarieven omhoog. Gaat het hier in Nederland dan alleen maar om geld, je ziet wat daar van komt want de kredietcrisis komt alleen maar door hebzucht naar meer geld. Het geld gaat nog steeds naar de hoge heren in plaats van naar de zorg waar het hoort.