Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) willen niet dat de gemeenten bijna alle hulpmiddelen voor mobiliteit gaan verstrekken. Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) heeft dat geadviseerd aan minister Klink.
ZN, CG-Raad en de ouderenkoepel CSO
Ze hebben al zo lang inzagen in med gegevens.
SCHANDALIG
Ze hebben geen geld bij gemeentes ,maar bouwen als gekke.
Waar komt dat geld toch vandaan??????????????
Geef ze nog meer geld maar dan weetje ook dat de zieken er niets mee opschieten.
in zuidhorn moest ik wachten .
aanvraag datum 30november 2011 .
ik kreeg mijn scoot in maart 2012.
TErwijl ik uit een andere gemeente kom ,waar ik alles al had,dus indicatie was al bekend.
Als de uitleen vanuit de AWBZ zou verdwijnen hoop ik van harte dat verzekeraars veel klantvriendelijker worden dan ze nu zijn. Het duurt nu vaak even lang om een reguliere CIZ-indicatie te krijgen als om een verpleeghulpmiddel te krijgen van een zorgverzekeraar: beide kunnen wel 6 (ZES!) weken duren en in beide gevallen moet je een ingewikkelde langdurige papiermolen door. DE AWBZ-uitleen levert in het algemeen dezelfde of de volgende dag, tenminste bij ons wel.
ZN stelt het wel erg zwart-wit. Net als nu houden zij de uitleen van verpleeghulpmiddelen. Zij zouden graag alles willen uitlenen, maar gemeenten lenen ook nu al hulpmiddelen rondom zelfredzaamheid in en om de woning, dus hebben gemeenten wel ervaring. Dat zorgverzekeraars de uitleen als core-business zien blijkt niet uit de huidige kwaliteit (zie hierboven). Let wel: ik heb het niet over de hulpmiddelen zelf maar over de service. Cliënten zullen niet snel van wege hulpmiddelen overstappen naar een andere verzekeraar. tegen de tijd dat verpleeghulpmiddelen nodig zijn, zijn ze vaak zodanig ziek dat overstappen niet meer mogelijk is. Geen verzekeraar neemt de aanvullende verzekering van ernstig zieke cliënten over onder dezelfde voorwaarden als de oude verzekeraar.