De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) doet onderzoek naar doorverwijzingen in de zorg na klachten dat sommige zorgaanbieders patiënten daarover niet juist informeren. Aanbieders die patiënten doorverwijzen naar een andere aanbieder mogen daarbij niet discrimineren of bepaalde aanbieders uitsluiten.
De NZa heeft signalen ontvangen dat
als therapeut, hebben ze altijd acuut BEHAndelingen vergoed, nu verzinnen ze(Zorgverekeraars), het zo, dat hun clienten wel naar de gecontracteerden(die barsten natuurlijk van het werk!)moeten gaan, dan hebben ze de bijdrage niet te voldoen!?
niet gecontracteerd, werd eerst ten volle uitgekeerd, nu hebben de zorgverzekeraars een smoes bedacht de patienten in de armen van de gecontracteerde zorgverlener te sturen!!?Dus de NZA weet dus waar ze moeten zoeken!Wil ze wel helpen, net als ik toen bij de zorgverzekeraar een halve dag aan de telefoon hing??
Niet alleen de ziekenhuizen ook gemeenten (WMO) maken zich schuldig aan met voorbedachte rade verwijzen naar de bij hun gecontracteerde thuiszorgorganisaties voor HIN en ontmoedigen iedereen die een PGB willen en zelf de regie in handen willen hebben over het hoe en wat van hun “thuis” zorg.
Op deze manier blijven monopolie posities bestaan en blijft de zorg lekker duur
e poli-apotheken maken dankbaar gebruik van de sturende kracht van de voorschrijvende medisch specialisten: gedwongen winkelnering. En dan nog moeten de verzekeraars extra betalen om de poli-apotheken in de lucht te houden.
JZB, UMC St Radbouw, LUMC, Rijnland, Haarlemse Ziekenhuizen en noem maar op. Het is alom bekend dat patiënten gedwongen worden om de medicijnen af te halen bij de “eigen” poli-apotheek. Recepten worden electronisch doorgestuurd en de patiënt kan wachten.
Geef de patiënten de recepten, voorgeschreven via een EVS, in de hand en laat hen zelf hun eigen apotheek opzoeken. Zo moeilijk moet dat niet zijn.
Evenzo de onderhandse betalingen tussen zorgaanbieders en Thuiszorg/Zorginstellingen als verzorgingshuizen. Activite is er zo een. Bewoners mogen niet zelf kiezen. Er wordt voor hen gekozen.
Is alom bekend en al jaren aan de gang. Niet de kwaliteit is bepalend, er is immers verschil tussen apotheken, huisartsen e.d., maar de onderhands geboden prijs.
Dat de NZa nu op onderzoek uitgaat is te loven. Maar wat gaat zij eraan doen? Opheffen van die onrendabele poli-apotheken is voor de hand liggend. Maak er transfer punten van. Daar is wel winst te behalen. En de IGZ zal dan moeten doorpakken in de intramurale automatisering. Distributie op naam van de patiënt en stoppen met de afdelingsapotheken. Teveel patiënten krijgen geneesmiddelen van de buurman toegediend met alle gevolgen van dien.
Verscherping van de In Natura verzekeringen zal een rol spelen bij dit nieuwe onderzoek van de NZa. Niet de zorgaanbieder moet verwijzen, maar de verzekeraar.
Neem allen een Restitutie verzekering. Vrije keuze. ONVZ moet fuseren met een buitenlandse verzekeraar. Ook een echte restitutie verzekeraar. Dan heeft dit NZa onderzoek nut en een toegevoegde waarde.