Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

KLM-stewardessen willen geen billen wassen in de ouderenzorg

Het project van ActiZ en vliegmaatschappij KLM om stewardessen te lokken naar de zorgsector is mislukt. Ondanks veel begeleiding, workshops, promoties, een baangarantie, looncompensatie en dreigend ontslag voor de KLM’ers, kiezen slechts 35 van de 10.000 stewardessen voor de overstap.
People Traveling
Weinig stewardessen kozen ervoor om in de zorg te gaan werken. Beeld: iStock

‘Mensen die aanvankelijk geïnteresseerd waren in

Registreren

6 REACTIES

  1. 35 van de 10.000? Dhr. Baltesen moet bij De Telegraaf gaan werken — als het maar spectaculair klinkt maakt het niet uit of het accuraat is helemaal niet. Of was het dhr. Baltesen ontgaan dat er maar na de vrijwillige vertrekregeling bij KLM verhoudingsgewijs nog maar weinig mensen gedwongen ontslagen hoeven te worden?

  2. Lees alle reacties
  3. De ouderenzorg is zoveel mooier dan dat de titel van dit stuk doet vermoeden.

    Maar voor het luchtvaarpersoneel dat liever een dynamischer doelgroep bedient komt er een nieuwe kans: In de regio Haaglanden heb ik de handen ineen geslagen met ROC Mondriaan, Huisartsenondersteuningsorganisaties, LHV en SSFH. We gaan het scholingstraject aanpassen zodat kansrijke zij- instromers via een BBL traject omgeschoold kunnen worden tot doktersassistente in de huisartsenpraktijk.
    Binnenkort krijgen alle huisartsen uit de regio de kans om zich hiervoor aan te melden. Luchtvaartpersoneel, toerisme personeel en zorgpersoneel dat gemotiveerd is, kan zich ook al melden bij ROC Mondriaan, Den Haag.
    We hebben veel handen nodig in alle deelgebieden van de zorg. En Zorgvisie kan hierbij een positieve rol pakken!

  4. Wat ik heel jammer vind, Mr Baltesen, is dat u een artikel hebt geschreven zonder de feiten juist te hebben. Van de 10.000 stewardessen zijn er 1000 die hebben besloten om te stoppen met vliegen, de rest vind zijn werk nog leuk genoeg en heeft vertrouwen dat hij/zij mag blijven. En van die 1000 gaan de meesten aansluitend met pensioen. Wat dan nog overblijft heeft uiteraard verschillende wensen qua invulling van zijn nieuwe werk pad want er zijn vele sectoren om in te werken…. Dan vind ik het niet zo raar dat er nog 35 overblijven. Plus dat de zorg heel breed is he. Er zijn ook velen die wél voor de zorg kiezen inclusief het ‘konten wassen’, zoals u het erg denigrerend zegt. Alleen dan een andere tak dan de ouderenzorg.

  5. Jammer mijnheer Baltesen om zo de beroepsgroep van een “billen wassen” label te voorzien.
    Als we de afgelopen 10 maanden iets weer geleerd hebben is het de grote betekenins van deze beroepsgroep voor onze samenleving. Blijkbaar is dat u, als redacteur van een vakblad, volledig ontgaan.

  6. Fascinerend voorbeeld van beelden van een beroepsgroep over ander werk.
    Als auditor in de zorg greep mij onlangs een opmerking van een vrijwilliger aan, met een vergelijkbare ervaring: “Ik hikte aan tegen het ‘toilet-gedoe’. Dat hoefde ik toen van de leiding ook niet. Maar gaandeweg ga je er gewoon in mee.”
    Volgens mij moeten over 3 maanden die 35 stewardessen die overgingen naar de zorg weer met hun oud-collega’s gaan praten.

  7. Jammer dat het niet gelukt is om de mensen van de KLM voor het prachtige werk te interesseren. Een kop als deze bij dit artikel helpt natuurlijk dan ook niet. Om het werk van onze hardwerkende verzorgenden en verpleegkundigen te beschrijven als ‘billen wassen’ is Zorgvisie onwaardig!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.