Slechts 60 patiënten per maand kijken in Groot-Brittannië hun EPD in. De laatste cijfers laten zien dat bijna niemand interesse heeft in de medische gegevens in het EPD. Dat meldt ehealthinsider.
Het zogenaamde HealthSpace werd in 2007
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanHet zogenaamde HealthSpace werd in 2007
BSL Media & Learning
Walmolen 1, 3994 DL Houten
Postbus 246, 3990 GA Houten
Word het niet eens tijd dat we de medische noodzaak loskoppelen van de politieke redenen om een EPD te willen hebben. Mijn inziens beoogt de politiek heel iets anders met het EPD dan de medici. Een EPD waar privacy gewaarborgd is, alleen zorgverleners toegang hebben en de politiek, verzekeraars etc met hun handen af moeten blijven. Dit kan rekenen op steun en interesse van de gewone burger.
QUOTE “Het systeem is nog beperkt en het registratiesysteem bovendien te ingewikkeld.” Mogelijk beiden consequentie van een voorzichtig beleid waar zo hard om geroepen wordt. Dat getuigt van genuanceerder benadering van de uitdaging die “informatie-uitwisseling in de zorg” heet, dan de meeste commentaren op dit bericht tot nu. Ik ken het onderzoek niet maar om nu eenvoudigweg te concluderen dat wanneer er weining door patienten gekeken wordt, de interesse in de eigen medische gegevens nul is getuigt zo op het eerste oog van een met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid beperkt vermogen om causaliteit aan te tonen.
Voor mij ook belangrijke redenen om deelname aan EPD af te wijzen.
De IT is zeker nog niet een volwassen industrie.
Er wordt wat afgerotzooit met dit soort belangrijke gegevens.
En ja, we gaan naar een maatschappij waar alles zichtbaar wordt, maar dan ook alles. Zolang bepaalde delen van de maatschappij zich hier nog buiten kunnen houden, is er sprake van ongelijkwaardigheid.
In zo’n maatschappij hoeven mijn gegevens niet op “straat” te liggen.
Het argument: “je kunt een papieren dossier ook inzien” klopt maar zeer beperkt.
Papieren dossiers van 10 patiënten zijn niet te dragen.
Een USB stick met gegevens van 100.000 patiënten weegt niets.
De schade is vele malen groter.
Een aantal incidenten uit de praktijk heeft dit al bewezen.
EPD kan (binnen een organisatie) voor de kwaliteit van de zorg wel degelijk een winst zijn. Dossier niet meer zoek, alle gegevens toegankelijk, eenduidig vastgelegd en geintegreerd vanuit verschillende behandelaren en betrokkenen (geen afzonderlijke deelplannen meer waar samenhang in ontbreekt).
Een papieren dossier kan door passanten geopend en bekeken worden zonder dat ze deze te hoeven openen met een wachtwoord.
Maar wel de passanten,die toevallig hun blik werpen op het ‘openstaande’ dossier.
Heb ik toch weer gelijk niet meer met deze onzin mee te doen!
Maar wel de passanten,die toevallig hun blik werpen op het ‘openstaande’ dossier.
Heb ik toch weer gelijk niet meer met deze onzin mee te doen!
Het zal een hoop clienten van de Zorg een “Worst “wezen wat met hun/haar informatie gebeurd.
Hackers komen overal in . Info van de Overheid; Belastingdienst; Waarde huis / Waarde auto ; etc. alle info is toegankelijk. Zie Jaarverslagen van de ZorgInstellingen. Mijn Voorzitter v/d RvB rijdt een Mercedes Break , en wat dan nog ? Zijn Inkomen is ook bekend ; etc. . Wij leven in een Transparante Wereld met Wicki Leacks. Wij moeten als Samenleving wennen , dat alles “zichtbaar” is met Google.!
Leuk vooruitzicht. Bakken met geld weer naar de ontwikkeling van een EPD, waarvan de politiek een heel ander beeld heeft dan de dokter. En geen patient die erin geinteresseerd is