Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Senaat zeer kritisch over landelijk EPD

Mark van Dorresteijn
De Eerste Kamer heeft vandaag opnieuw grote bezwaren geuit bij de komst van het elektronisch patiëntendossier (EPD). Een meerderheid wil dat het EPD niet landelijk, maar regionaal wordt opgezet en uitgeprobeerd.
Senaat zeer kritisch over landelijk EPD

De verschillende fracties stelden een veelvoud

Registreren

2 REACTIES

  1. Volkomen eens met Heleen Dupuis.Zelf werkzaam in de Zorg ( 41 jaar ) en hoe je ge- gevens kan opvragen met alleen een naam + geboortedatum , baart mij al jaren Grote Zorgen ! Een EPD voegt niets toe , kijkend naar de fouten die in het systeem zitten en die in het Landelijk systeem blijven zitten met alle consekwenties voor de Clienten.Het heeft geen toegevoegde waarde.Een Politiek Debat Waard !!!

  2. Lees alle reacties
  3. maak de patient de regiseur van het eigen dossier. De patient bepaald wie er in het dossier mag kijken en/of werken. De voordelen van een gedeeld dossier zijn vele malen groter dan de nadelen.De veiligheid zal altijd een aandachtspunt blijven dit is bij banken ook zo, de kennis evalueert voordurend.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.