In het ziekenhuis en bij de huisarts vinden veel routinematige checks van patiënten plaats. Als deze checks thuis uitgevoerd worden, zou dat een substantiële tijdsbesparing opleveren voor het personeel, maar ook voor de patiënten die vaak vrij moeten nemen of mantelzorgers moeten inschakelen. Een plan om deze thuismonitoring landelijk in te voeren, gaat 277 miljoen euro kosten.
In het plan, opgesteld door 57
Mooi initiatief, maar het loont om ook buiten Nederland te kijken of en zo ja waar dergelijke initiatieven al lopen. niet iedereen is staat om bepaalde tele=markers op hun merites te beoordelen. het inloggen met je Digid is voor patiënten met artrose en visus beperkingen al een probleem. De Box is een mooi initiatief maar er kleven nog tal van kinderziektes aan. Tot nu toe ,hoe graag we dat ook zouden willen, is e-health verantwoordelijk voor meer fysiek contacten tussen HA en patiënt ipv minder. het moet echt nog een stuk beter voor je een dergelijk systeem groots uitrolt.
groeten Jan
Prima strategisch initiatief dat een concrete oplossing biedt in plaats van de zoveelste opsomming van de problemen in onze gezondheidszorg. Moderne technologie en vooral bereidheid om te veranderen bieden oplossingen. Jos Verest heeft volkomen gelijk dat de patiënt / client er direct bij betrokken moet worden. De zorg is geen monopolie meer van de zorgverleners. Er komt ook steeds meer technologie beschikbaar die de zorgconsument een stuk eigen regie geeft. Denk aan PGO’s, Zelfmeetapparatuur en Kennisplatforms.
Helemaal goed,
Wat ik mis in het artikel is de de patiënt. Ook vanuit het patiënt perspectief zijn er vaak grote voordelen; in tijd (geen huisarts of ziekenhuis bezoek met wachttijden), in Q. of Life (liever thuis op de bank) en in kosten (vrij nemen of vervoer regelen, of parkeer en rij kosten, of……)
Groetjes Jos