Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Bij digitalisering moet zorgverlener centraal staan’

Corine Lutz
Het elektronisch patiëntendossier (epd), teleconsulten en patiëntportalen zijn verschillende digitale mijlpalen binnen de zorg. “Toch moet en gaat er nog veel meer veranderen”, zegt hoogleraar digitale communicatie Guus Schoonman. “Een belangrijke succesfactor is een zorgverlener die patiënten hierin meeneemt.” Schoonman pleit er dan ook voor om de zorgverlener meer centraal te stellen als het gaat om digitale interventies.
Neuroloog en hoogleraar digitale communicatie Guus Schoonman, foto: afdeling fotografie ETZ

Sinds 1 mei 2023 is Schoonman

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Mee eens dat zorgverleners meer bertrokken moeten worden bij de ontwikkelingen m.b.t. digitalisering en met name de e-overdracht. Alleen zij kunnen het best sturen op de best passende oplossingen in de dagelijkse situaties waar ze mee te maken hebben. Helaas is het zo dat er slechts een klein groepje is opgestaan om hierin mee te denken en weet waar ze het over hebben. Ik zie helaas dat veel beleidsmakers bij de overheid denken te weten wat goed is voor de mensen op de werkvloer maar daarin totaal de plank misslaan. Via deze weg dus opnieuw de oproep aan verpleegkundigen, artsen en paramedici om je te gaan verdiepen in de ontwikkelingen want de trein rijdt met een behoorlijke vaart en voor je het weet krijg je ermee te maken in je dagelijks werk. Wel zo prettig als dat dan op de gewenste manier is!
      NS.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.