Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poll: Ik heb vertrouwen in de plannen van het kabinet

Eindredacteur / Nieuwscoördinator
Het kabinet-Schoof wil urgente patiënten voorrang geven op wachtlijsten en de bureaucratie halveren. Ook komt er dit jaar een aanpassing van het IZA, met bezuinigingen en meer aandacht voor de eerstelijnszorg. Dat staat in het regeerprogramma, dat vrijdag werd gepresenteerd.
Beeld: Canva

Verder zijn plannen: een extra impuls voor digitalisering, snellere uitrol van innovaties en een taakstrafverbod voor geweld tegen zorgprofessionals. Grote ziekenhuizen moeten kleinere gaan ondersteunen, vindt het kabinet. En VWS-minister Fleur Agema komt met een apart ‘Hoofdlijnenakkoord’ voor de ouderenzorg.

Het veld

De Nederlandse ggz ziet in het nieuwe regeerprogramma positieve ontwikkelingen, zoals voornemens voor verbreding van IZA, voortzetting van de Hervormingsagenda Jeugd en aandacht voor mentale gezondheid.

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is positief gestemd over de inzet van het kabinet op een goede toegankelijkheid van de zorg voor alle inwoners van Nederland. De vereniging benoemt daarbij dat versterking van de eerstelijnszorg en de rol van de huisarts in het bijzonder daarbij cruciaal is.

De jeugdzorg is blij met de plannen van het kabinet. Daarin staat onder meer dat de overheid doorgaat met de afgesproken hervormingen van de sector.

ABN AMRO is kritisch: volgens de bank legt het nieuwe kabinet met de maatregelen uit het hoofdlijnenakkoord en de gelekte besluiten niet de bouwstenen die nodig zijn om de gevolgen van de vergrijzing op te vangen.

Ik heb vertrouwen in de plannen van het kabinet

Ik heb vertrouwen in de plannen van het kabinet(Required)
Toestemming(Required)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.