Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Aad de Groot: ‘Door verlaging eigen risico 7 procent meer patiënten’

Als het eigen risico in 2027 fors wordt verlaagd, stijgt de zorgpremie 20 à 25 euro per maand extra. “De helft van de huidige zorgmijders gaat dan naar de dokter”, schat directeur Aad de Groot van DSW Zorgverzekeraar: “Dat betekent ongeveer 7 procent meer patiënten.”
Aad de Groot, directeur zorgverzekeraar DSW | Fotografie: DSW

De Groot denkt dat vooral de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    2 REACTIES

      • Martin van Meurs,
        Wanneer starten we nu eens met de zorg efficiënter in te richten door de wetgeving samen te voegen, dan wel beter op elkaar af te stemmen? En wanneer wordt wonen, welbevinden en zorg nu eens integraal bekeken om van passief reageren op de onderscheiden gebieden naar proactief acteren, vanuit voorkomen van gezondheidsschade, te geraken?
        Hier ligt een forse uitdaging, die je niet alleen kunt oplossen met een IZA, maar appelleert aan de welwillendheid van partijen in het veld om samen tot een oplossing te komen ter voorkoming van een onbetaalbare zorg in de toekomst.
        Echter de druk moet blijkbaar nog hoger worden om het bestaande systeem om te krijgen. De schrijver geeft hier wat mij betreft de richting aan. Wie pakt de handschoen op?

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.