Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0
#119 -

Podcast Voorzorg: de hobbels en blinde vlekken voor diversiteit en inclusie in de zorg

Voorzorg
Het is hard werken en niet eenvoudig om een divers, inclusief en gelijkwaardig zorglandschap te creëren, aldus Geneviève Koolhaas–Martis. Daar is meer voor nodig dan een divers team. Hoe zorg je voor een veilige en open werkcultuur, gelijke kansen voor mensen die niet het geluk hebben over alle vinkjes te beschikken en hoe werk je samen als collega's met verschillende achtergronden? In deze aflevering gaan we in gesprek over die hobbels en blinde vlekken in de zorg.
New Africa / stock.adobe.com

Koolhaas is huisarts en voorzitter van de Vereniging Nederlandse Vrouwelijke Artsen; zij heeft zelf ook drempels ervaren in haar weg van studie geneeskunde tot medisch specialist. “Ik realiseer mij als bestuurder nu pas dat mensen die ‘anders zijn’ veel harder moeten werken en dan nog niet dezelfde kansen krijgen. Dat kan pas als je er met afstand naar kunt kijken. Maar het is nooit te laat om er vervolgens mee aan de slag te gaan.”

New Africa / stock.adobe.com

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.