Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Administratieve lasten: tijdperk schrapsessies voorbij

Het ministerie van VWS laat onderzoeken wat er gebeurt als de administratietijd niet meer dan 20 procent van de werktijd mag innemen. Daarmee kiest minister Fleur Agema voor een andere insteek tegen de regeldruk. Administratieve lasten worden niet meer tegengegaan met schrapsessies, maar door een maximale tijd in te stellen. 
Administratie archiefmappen
© crevis / Stock.adobe.com

Een concrete uitwerking door VWS van

Registreren

2 REACTIES

  1. Heel mooi van Agema: “Met deze veldbevraging staat het vertrouwen in zorgverleners centraal. Zorgverleners weten immers zelf welke administratie zinnig en nodig is om vast te leggen over de geleverde zorg en de kwaliteit daarvan”.

    Dat betekent dan ook wel m.i. dat bv het hele riedeltje van toenemende vraag om machtigingsaanvragen door ZV zal moeten worden aangepakt. Daar zit tegenwoordig te veel tijd in. Ook dat heeft te maken met ‘vertrouwen’.

    Als je het niet vertrouwt (objectief en transparant te maken vooraf) kom het dan onderzoeken via een materieel onderzoek i.p.v. vooraf zaken frustreren op basis van een ‘gevoel van wantrouwen’. Dat levert onnodig beiderzijdse ellende en daardoor weer meer onderling wantrouwen (en voortdurend door ZV verloren rechtszaken) op.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.