Bouwende ziekenhuizen die in financiële nood komen hoeven niet te rekenen op extra compensatie. Dat staat op gespannen voet met Europese regels voor staatssteun, schrijft minister Klink van VWS aan de Tweede Kamer.
In de brief gaat Klink in
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanIn de brief gaat Klink in
BSL Media & Learning
Walmolen 1, 3994 DL Houten
Postbus 246, 3990 GA Houten
Als ZiekenhuisOndernemer moet je je als Ziekenhuisbedrijf zien als Ondernemer. Wereldbedrijven als Unilever ; Air France KLM ; SHELL ; etc. komen in Januari 2010 met jaarcijfers ,hoe het afgelopen jaar gegaan is. Waarom kunnen MKB bedrijven als Ziekenhuizen ( hebben geen Miljarden Omzet Wereldwijd ) in NL dat niet ?
Voor Nieuwbouw als Ziekenhuis moet je als eerste een OndernemersPlan hebben met een Kosten/Baten Analyse. Belangrijk voor de financiering bij de Bank en eventueel een Staatsgarantie, als het nog mogelijk is.
Kijkend naar de Miljarden die de Overheid de komende jaren nodig heeft. O.a. hypotheekrente aftrek gaat w.s. verdwijnen ; meer betalen voor de Zorg ; Eigen Bijdrage gaat omhoog; Vergoeding van de Zorgverzekeringen wordt steeds minder ; etc. De drempel wordt voor zwakkere groepen in de samenleving steeds hoger !
De Politiek is nu aan het woord.
Ziekenhuizen moeten uiterlijk 1 april hun jaarrekening indienen. Dat kunnen ze nu niet vanwege de onzekerheid. Leveren ze de jaarrekening niet in voor 1 april, dan krijgen ze geen accountantsverklaring.
Lijkt me niet dat het afgegeven / krijgen van een accountantsverklaring afhankelijk is van een datum. En 1 april (grap?), volgens mij moet ziekenhuizen uiterlijk op 1 juni hun jaarrekening deponeren.
Dat de huidige onzekerheid het lastig maakt aan de nieuwe verslaggevingsregels te voldoen is wel waar. Probleem is dat de RJ richtlijnen en de regelingen vanuit VWS onvoldoende (qua timing) op elkaar zijn afgestemd. Misschien het voorbeeld (uitstel) van de andere zorgsectoren volgen?