Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Strijd om thuiszorg in Twente tussen TSN en Tzorg

Mark van Dorresteijn
De thuiszorginstanties Carint Reggeland, Livio en Zorgaccent NWT verwijzen hun personeel door naar Tzorg, meent regiobestuurder Jan Kramer van Abvakabo FNV. Thuiszorgorganisaties in de regio spreken dit tegen. Bestuursvoorzitter Hans Arnoldy van thuiszorgorganisatie Livio: “We lichten alleen maar voor en helpen de mensen bij hun eigen keuze.”
Strijd om thuiszorg in Twente tussen TSN en Tzorg

De werknemers van de drie grote

Registreren

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Opmerkelijk artikel.
    In Groningen is het niet zo dat de kleinere aanbieders vol zitten v.w.b. de huishoudelijke verzorging, zij worden buiten spel gezet door de monopolist, in casu de gemeenten.
    Thuishulp Groningen, tot begin dit jaar het leveringsbedrijf van Thuiszorg Groningen v.w.b. de huishoudelijke verzorging, moest begin van het jaar failliet om Thuiszorg Groningen de kans te geven failliet te gaan. Jammer want Thuishulp Groningen was een gerespecteerd en rendabel bedrijfsonderdeel, echter wederom moest huishoudelijke zorg het onderspit delven voor persoonlijke verzorging cq verpleging. Na jaren lang de financiële motor te zijn geweest voor verzorging en verpleging mocht/moest de stekker eruit. Opmerkelijk na deze actie was dat de gemeenten betrokken diende te worden bij de doorstart van Thuiszorg Groningen, immers de inkomsten konden niet worden gemist. De gemeente bleven hun huishoudelijke zorg inkopen bij een failliet bedrijf! Uiteraard begrijpelijk heeft Thuiszorg Groningen in de afgelopen aanbestedingsronde mee gedaan. Opmerkelijk is dat zij in de meeste gevallen een voorlopige gunning hebben gekregen, 6 gemeenten hebben nog wat langere bedenktijd nodig.
    Opmerkelijk?, zeker immers het is een failliete boedel die geen jaarrekening kan overleggen, geen solvabiliteit en rentabiliteit kent! Concurrentie vervalsing? Zeer zeker, een aantal WMO loketten reageert laconiek en geven aan: “ Thuiszorg Groningen. Natuurlijk moeten wij die gunnen zij zijn toch immers de grootste aanbieder in de regio”. Deze redenatie leidt blijkbaar tot de blinde missie om kost wat kost een aanbieder in de markt te houden! Indien de plaatselijke- en landelijke politiek in deze de marktwerking zijn gang hadden laten gaan, dan hadden de kleine aanbieders in de provincie Groningen al deze medewerkers welkom geheten.
    Deze medewerkers hadden dat onder de CAO VVT kunnen werken en de klant had een kwalitatief beter aanbod gehad. Jammer dat de Twentse kleinere aanbieders vol zitten, juist deze kleinere en veelal persoonlijker ingestelde aanbieders kunnen de zorg weer terug brengen naar het niveau zoals het is bedoeld

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.