Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties15

‘Krapte op de arbeidsmarkt nog geen probleem’

Mark van Dorresteijn
Grote knelpunten op de zorgarbeidsmarkt zullen zich de komende vijf jaar niet voordoen. Dat is een van de conclusies uit de monitor Arbeid in Zorg en Welzijn 2010 (AZW). De berichten over de arbeidsmarkt in dit rapport zijn gunstig.
‘Krapte op de arbeidsmarkt nog geen probleem’

De werkgelegenheid in de zorg groeit

Registreren

15 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dit is geen betrouwbaar bericht.personen die in de thuiszorg werken,werken al structureel over.Er komt nagenoeg geen nieuw personeel bij.(snap ik ook wel met de kilometer vergoeding die je krijgt.Nu met de vakantie periode hebben al diverse zorginstellingen in de regio eindhoven een clienten stop m.b.t tot verzorging enz.Wat een onzin onderzoek dus (weer geld over de balk op een verkeerde plek.

  3. Wederom een onderzoek van achter het bureau door iemand zonder enig besef van de gezondheidszorg en realiteit. Operatie kunnen niet doorgaan daar er operatiekamers gesloten worden wegens personeelsgebrek, opnames in verpleeg en zorg instellingen idem door personeelsgebrek……. zo kunnen de mensen uit het veld nog uren doorgaan.

  4. ik onderschrijf de redenering dat de zorg in toenemende mate een solide en aantrekkelijke werkgever is. Op de langere termijn wil ik de resultaten zien in de vorm van een gevulde portefuille met sollicitanten. De portefuille is voorlopig nog LEEG!

  5. Duidelijk blijkt dat er sprake is van een papieren en een echte werkelijkheid. De opmerking over voldoende stageplaatsen kan niet gebaseerd zijn op cijfers of ervaringen. Immers iedere hbov kampt met een ontstellend tekort aan stageplaatsen. Kom eens op bezoek bij enkele stagebureaus van deze hbov’s en ervaar dan wat de echte werkelijkheid is.

  6. Het onderzoek toont aan dat zorginstellingen zich hierbij het beste kunnen richten op het binnenboord houden van oudere medewerkers. Dat is een “hele grote groep, in de leeftijd van 50 tot 55 jaar, die zo lang mogelijk aan de slag moet blijven.” En boven de 55? Lozen die hap?

  7. Beste Wouter,
    Misschien dat de kale cijfers kloppten,m aar is er iemand die heeft gedacht aan de inhoud van de taken?
    Aan het stukje bejegening?
    Aan het feit dat de patiënt centraal moet staan, wat op zich een zeer nobel streven is.
    Maar dat alle handelingen geadministreerd moeten worden, zodat er eigenlijk geen tijd meer is voor een beleefd praatje. en dat dit alles tegen – wederom – erbarmelijke tarieven moet gebeuren? Logisch dat zorgaanbiedes hun personeel niet meer kunnen betalen. Geloof me. Er zijn er die dat maar wat graag zouden willen.
    Net zoals de meeste werknemers in de verpleging en verzorging maar wat graag ECHT contact willen met hun patiënten. Maar dat mag niet. daar is geen tijd en geen geld voor.
    Mag ik aanschuiven?

  8. Ook deze regering leert niet van het verleden. Ze ontkent en bagatelliseert de problemen die er zijn en hoopt dat de economische crisis voortduurt om de zorg veilig te stellen. Over 5 jaar doen ze de pensioenleeftijden in de zorg gewoon verder omhoog en de uitkeringen naar beneden. Een 60 jarige carriere in de zorg wordt dan heel gewoon.

  9. er zijn afdelingen die gesloten worden door tekort aan personeel; overbelaste teams met oost-europese collega’s. De lat voor opname is omhoog en voor ontslag omlaag, hoeveel welzijnswerkers willen in de zorg? Alternatieven genoeg. Instellingen schuiven het probleem naar de toekomst, ‘dankzij’ dit onderzoek nog meer.

  10. Beste Wouter, zal ik jou eens anders voorlichten dan Paul Vroonhof heeft gedaan? Zomaar even tijdens een onderonsje? Met realistische cijfers? Wil je dat? Zorginstellingen halen de werknemers bij elkaar weg en herintreders en omscholers moeten de opleidingen zelf betalen van Rutte & Co. 55+ers worden weggewerkt en/of krijgen halfjaars- en jaarcontracten. Verzorgenden worden uit het buitenland gehaald….. De zorgopleidingen zijn niet afgestemd op de praktijk. De overheadkosten blijven enorm en de regelgeving neemt tijd bij de patiënten/cliënten weg. De salarissen zijn erbarmelijk.
    Pffff, tijd voor koffie met jou en Paul Vroonhof aan een ronde tafel, onbetaald brainstormen?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.