Meer dan tachtig procent van de verpleegkundigen zou ook aangifte hebben gedaan, wanneer zij betrokken zouden raken bij een incident zoals in het UMC St Radboud eind januari. Dat blijkt uit een onderzoek van Nursing onder ruim honderd verpleegkundigen.
Ongeveer dertien procent van de verpleegkundigen
Door de “verhuftering in de maatschappij” wil ik nu juist heel graag in de zorg werken. Ik heb jarenlang in een winkel gewerkt en daar ben ik letterlijk ziek geworden van het hufterige gedrag die klanten, collega’s (provisie) en de angsten dat je beroofd zou kunnen worden. Iderdaad winkels worden beter beveiligd dan openbare voorzieningen en dat mag niet. Maar ik zie wel dat er een opkomst is van samenwerking tussen politie, beveiliging en zorg.
Twee jaar geleden was ik zelf patient in een GGZ ziekenhuis (ben nu stabiel) en ik voelde me er veilig en kwam tot rust, is afhankelijk van de afdeling.
Ik, mijn collega en mijn werkgever zijn gisteren bedreigd.Nu moet ik straks weer gaan werken en ik ben bang, boos,en ik wil liever thuis blijven.Dit was de 2e keer deze week. En waarom? Het ging nergens over.Waar gaat dit naar toe?
Ik schrik als ik lees dat sommige bestuurders uit angst voor het imago van hun instelling de medewerkers onder druk zetten om geen aangifte te doen. Mensen: ga altijd aangifte doen en kies p/a je werkadres. Het kan en moet, wat je bestuurder er zelf ook van wenst te vinden.
Je moet Altijd Aangifte doen als werker in de Zorg ( & Andere Hulpverleners !) Je kunt als Ziekenhuis/ Politie / GGD /Brandweer etc. altijd Aangifte doen en je hoeft je naam en adres niet op te geven. Je werkgever is op dat moment verantwoordelijk en Die Vertegenwoordig je. OM ga aan de slag !