Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Stempassen van verstandelijk gehandicapten weggegooid’

Mark van Dorresteijn
De stempassen van verstandelijk gehandicapten worden voor het overgrote deel weggegooid. Dat blijkt uit onderzoek onder vijftig woongroepen door Max Paumen in Markant, maandblad voor de gehandicaptensector.
'Stempassen van verstandelijk gehandicapten weggegooid'

Stempassen komen massaal binnen, maar daadwerkelijk

Registreren

2 REACTIES

  1. Helaas werken de regels rondom stemmen niet erg mee om de enthousiaste verstandelijk beperkte mens te laten stemmen. Veel van deze mensen hebben hulp nodig van hun begeleider bij het invullen van het formulier. Helaas, de begeleider wordt resoluut geweigert, terwijl men wel mee mag met een lichamelijk beperkt persoon. Toch wel een beetje krom, want als lichamelijk beperkt mens kun je vaak wel gewoon een formulier begrijpen en invullen, terwijl de verstandelijk beperkte persoon daar net een klein beetje hulp bij nodig heeft. Gemiste kans!

  2. Lees alle reacties
  3. Zou de redactie van Zorgvisie zich willen aansluiten bij wat al jaren de gewoonte is, nl. de foute typering ‘geestelijk gehandicapten’ te vervangen door ‘verstandelijk gehandicapten’. Nog beter zou het zijn om te spreken van mensen met een verstandelijke beperking of mensen met een ontwikkelingsstoornis. Bedankt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.