29 procent van de aanbieders van langdurige zorg vindt dat het zorgkantoor onredelijke eisen hanteert bij de inkoop van langdurige zorg voor 2017. De meest genoemde onredelijke eis is dat het zorgkantoor wil dat de zorgaanbieder onvoorwaardelijk akkoord gaat met alle inkoopdocumenten en bijlagen. Daarnaast vinden zorgorganisaties dat het zorgkantoor onredelijke tariefkortingen hanteert en dat het zorgkantoor eenzijdig beslist over bijstelling van de productieafspraken.
De uitkomsten over de zorginkoop zijn
Zolang alle zorg als 'liefdevol' wordt geframed, bureaucratie als overbodig (hoe worden eigenlijk salarissen uitbetaald?) en de politiek haar kerntaak niet durft waar te maken (keuzes maken namens en verklaren aan de burger), blijven we om de hete brij heen draaien.
Zorgkantoren in Nederland beheren veel ZORGgeld! In feite een schandalig orgaan welke gelinieerd zijn aan grote zorgverzekeraars in Nederland. Dat noemen ze onafhankelijk! De zorgkantoren laten zorgaanbieders zweten door een papierentijger los te laten bij de zorgaanbieders. Deze moeten heel veel teksten produceren, dan volgt hieruit of een zorginstelling wel voldoende kwaliteit in de zorg kan leveren. Beter is een ander orgaan. Beter is om zorgaanbieders op te delen in A, B, C categorieën omdat er verschillen bestaan in zorg en accommodaties. Andere type prijskortingen zijn overbodig. Het is alleen mensenwerk werk wat juist de continuïteit van zorginstellingen belemmerd en bedriegt. Weg met de smerige handjes en achterbakse monopolie van zorgverzekeraars. Nog meer als zorgverzekeraars die naast zorg- ook materiele verzekeringen aanbieden Nog steeds door de politiek geaccepteerd!