Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Noodscenario voor pgb-houders gaat in

Omdat de zorgverlening voor tienduizenden pgb-houders in het geding komt, brengt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) vandaag zijn noodoplossing in stelling. Dit zogenoemde ‘terugvalscenario’ betekent dat houders van een persoonsgebonden budget (pgb), van wie alle gegevens nog niet verwerkt zijn door de SVB, wél budget krijgen en pas achteraf gecontroleerd worden.
Noodscenario voor pgb-houders gaat in
Foto: ANP FOTO Robin Utrecht

Sinds dit jaar verloopt de uitkering

Registreren

6 REACTIES

  1. Ik kan alleen maar aansluiten op Ben Duurkoop, de mensen zelf kunnen niks doen alleen bellen, bellen en nodeloos toehoren hoe er niks voor ze gedaan word omdat ze niet bekend zijn. En dan is de berichtgevig over een noodscenario niet meer dan nog erkenning van wat er toch al fout gaat nu en de meesten onder ons al een vermoeden van hadden.

  2. Lees alle reacties
  3. Het is niet alleen een kwestie beschikkingen en dus budget. Een groot deel van de aangeleverde contracten is nog niet eens verwerkt. En als je niet in dat systeem staat krijg je als zorgverlener sowieso geen geld. Budget of niet doet dan niet ter zake.

  4. Hier kon je dus op wachten…… Dit is de eerste organisatie die aangeeeft dat men de nieuwe procedures niet aankan. Er zullen er nog velen volgen…. En dan heb ik het nog niet over de gemeentes die nog niet of nauwelijks wat gedaan hebben.
    EInd januari zal blijken wat voor ellende er aangericht is. Bestuurders zullen moord en brand gillen om hetr eind februari wél op orde te hebben. Dat zal niet lukken. We zijn immers bezig met de grootste bestuurlijke reorganisatie van na de TWeede Wereldoorlog. Jammer is, dat het overgrote deel van Nederland (zorginstellingen, gemeentes, burgers en clienten) dit nog altijd niet in de gaten heeft

  5. Wat te doen als je budget fout is doorgegeven? Dan is er helemaal geen touw meer aan vast te knopen! Niemand neemt de verantwoordelijkheid, vooral niet de gemeente.
    Het budget van mijn zoon is nu plots gehalveerd volgens de gemeente en de helft van de indicatie (voor individuele zorg) is vervallen?!? Dit terwijl de indicatie tot en met eind mei 2015 is gefiatteerd door het Zorgkantoor. Inderdaad dikke pech, want je wordt van het kastje naar de muur gestuurd door alle betrokkenen. Er wordt zelfs meegedeeld dat het loket waar je aanklopt nog 2 weken operationeel is en daarna mag je het zelf uitzoeken!

  6. we moeten blijven glimlachen, want we krijgen het als overheid niet voor elkaar omdit soepel te laten verlopen. Je weet toch hoeveel pgbhouders er zijn. Dan weet je toch ook hoeveel gegevens er aan komen.
    Op alle vlakken scoort de overheid geen voldoende, en wij als zorgaanbieders moeten maar volgen en systemen aanpassen. En hopen dat je voldoende middelen hebt om dit soort vertragingen op te kunnen vangen.
    Maar goed, schouders er onder en een glimlach op de mond 🙂

  7. Of het aan de mensen zelf ligt??? nee uiteraard niet, want die KUNNEN HELEMAAL ZELF NIETS DOEN! De gegevens over indicatie moesten namelijk via het Zorgkantoor aan de verschillende loketten doorgegeven worden en vanuit die loketten weer aan de SVB. Zelf mag je als budgethouder niet je indicatie doorgeven, dat is het belachelijke van het hele verhaal!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.