Het is een psychologisch consult, het is gecodeerd als alternatieve geneeswijze en de verzekeraar vergoedt.
Het pas opgerichte Consultatiehuis in Amersfoort
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanHet pas opgerichte Consultatiehuis in Amersfoort
BSL Media & Learning
Walmolen 1, 3994 DL Houten
Postbus 246, 3990 GA Houten
Hulpverlening is als rubber, je kunt het net zo ver uitrekken als je wilt, zelfs tot in Marokko.
Aanvulling op mijn vorige post: onverzekerde zorg, zoals burnout, aanpassingsstoornis of specifieke fobie maar ook basispakketzorg zoals een eetstoornis kan in dit stelsel wél vergoed door een niet- BIG geregistreerd behandelaar gedaan worden maar niet door een BIG geregistreerd en regulier werkende psycholoog en psychiater. En die niet- BIG geregistreerden krijgen daarvoor een hoger tarief dan wanneer patiënt zich wendt tot een BIG geregistreerd regulier werkzame professional, waar dan ook nog het eigen risico geldt.
Kafka kon dit niet bedenken.
Inderdaad een kritiekloos artikel, zonder wederhoor van een verzekeraar. Hiermee wordt het beeld weer verstrekt dat er binnen de GGZ wordt gerommeld, terwijl de overgrote meerderheid gewoon fatsoenlijk werkt. Schande!
Zo ontstaat dus in 2015 de situatie dat iemand met een eetstoornis die verzekerd is bij VGZ niet bij een reguliere vrijgevestigde psychiater of psycholoog terecht kan omdat VGZ aangegeven heeft dit niet meer in te kopen (of tegen absurde voorwaarden,praktisch dus niet, en zonder wetenschappelijke onderbouwing). Maar wel, met de juiste AV, tegen vergoeding, bij een niet- BIG geregistreerd alternatieve hulpverlener ‘onder behandeling’ kan gaan.
Hetzelfde geldt voor de andere stoornissen die uit het basispakket vallen zoals werkgerelateerde problematiek (burnout) en aanpassings- en angststoornissen zoals fobieën.
Dat is gewoon een afname in kwaliteit van gezondheidszorg, verkocht als het tegendeel ervan.
Goed initiatief, gezien de wachtlijsten bij de POH-GGz. Ik zou zeker openstaan voor samenwerking. Het lijkt mij zeker nodig om initiatieven als deze, inclusief de kritische blik, te verwelkomen.
Rob, dank, dat wist ik niet.
overigens is 95 euro per consult hoger dan het onverzekerd tarief in de reguliere GGZ, goede handel.
Wat lees ik eigenlijk: een advertentie of een artikel door een redacteur van Zorgvisie? De strekking van het verhaal is zo kritiekloos (geen reactie van de zorgverzekeraar/ gebruikers) + een nette doorverwijzing naar hun website dat het ws toch een advertentie is.
En daar zit ik niet op de wachten….
Dé aanvullende verzekering bestaat niet. Als zorg niet in de basiverzekering wordtvergoed, kan een verzekeraar die zorg wel in een – volledig private – verzekering vergoeden. En mag dan een (strikt) toelatingsbeleid hanteren. Overigens maken zorgverzekeraars hele hoge winsten op de aanvullende verzekering. In 2012 was dat rond een half miljard.
@ Alberts. Als de zorg niet in het basispakket valt dan gelden de regels van het basispakket ook niet. Het gaat hier om zorg die uit de AV vergoed wordt. Mensen die een AV aanvragen en dit soort zorg verwachten te gebruiken worden doorgaans geweigerd. Daardoor is deze zorg voor de verzekeraar wel te verzekeren.
Warrig artikel.
Voor zover ik kan nagaan op de website werken daar 3 mensen in plaats van 5 en al helemaal geen BIG geregistreerde psychologen, maar één BIG geregistreerde verpleegkundig specialist en 2 mensen zonder BIG registratie. Inderdaad wordt er alternatieve geneeskunde zoals NLP aangeboden. Dan is het dus terecht dat het vergoed wordt als alternatieve geneeswijze. Ik wist overigens niet dat het eigen risico dan niet geldt, raar.