Problemen met de financiering maken de komst van een supergespecialiseerd hartcentrum op de grens van Zuid-Limburg en Duitsland twijfelachtig. Het centrum zou een samenwerkingsverband moeten worden van het academisch ziekenhuis Maastricht en de Duitse Universiteitskliniek in Aken.
Het is op dit moment erg
Beste Gavi: Het antwoord zou wellicht “te veel” kunnen zijn…
En nog even een onbescheiden vraagje, hoeveel is er al afgedragen aan de bestuurders Peters en Sass? Ik krijg er vast geen antwoord op…
Precies, Henk, helemaal mee eens, patiënten willen geen prestige gevoelige oplossingen van 200 miljoen, maar een goede arts in de buurt….
Stoppen met dit plan zou een hele goede keuze zijn. Immers, Limburg vergrijst en ontgroent. Het werkgebied voor dit hart- en vaatcentrum vermindert zienderogen. Daarnaast kampt de Eurregio met een overschot aan ziekenhuizen. Dan zou een investering van 200 miljoen een misinvestering zijn. En patiënten uit andere landen aantrekken is misschien een leuk speelideetje maar welke hart- en vaatpatiënt wil nu in Verweggistan geholpen worden? Het is immers geen woonboulevard.
Daar komt verder bij dat men in Zuid Limburg niet genoeg topspecialisten heeft waarvoor patiënten uit andere landen naar toe willen komen. En dan zijn dit soort speeltjes gewoon te duur. Hoop dat externe financiers zich dit goed realiseren. Zeker als we kijken naar hart- vaatcentrum van het azM. Dit is ook niet het topcenter dat het pretendeert te zijn. Het Europees centrum en het centrum van het azM worden geleid door dezelfde baas. Uiteraard doet ieder in dit centrum zijn best. Maar het loopt nog steeds volgens de oude (Nederlandse) ziekenhuisprincipes. Wachten, herhalen, wachten, wachten, problemen nog eens toelichten, wachten, etc, etc. Laat ze dit eerst eens oplossen. Hierdoor wordt het mogelijk om op hun eigen locaties mee patiënten te behandelen.