Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Ombudsman onderzoekt inkomensgrens Wmo

Stichting de Ombudsman start in februari een onderzoek naar inkomensgrenzen en andere financiële voorwaarden die gemeenten hanteren bij de uitvoering van de Wmo. Dat zei Paula Breedveld van de stichting zaterdag in het tv-programma Kassa.
Ombudsman onderzoekt inkomensgrens Wmo

Naast onderzoek naar inkomensgrenzen wil de

Registreren

4 REACTIES

  1. @D.W.de Vos-Bakker: daar heb je het al. In onze gemeente betaalt niemand voor de scootmobiel. Wel rijden bij ons relatief veel jonge alloctone vrouwen met een scootmobiel; ga ervan uit dat die geen 50 euro betalen. Wel hebben ze er vaak 3 of kinderen opzitten + alle boodschappen (geeft niet de volgende scoot staat al klaar) en ze wippen er bij de geldautomaat af als een Olympische hoogspringer. Denk dat Medenblik met het CAK een deal heeft gemaakt. Ieder de helft. Hou maar op met betalen. Denk dat je niet brutaal genoeg bent.

  2. Lees alle reacties
  3. Nu valt het in Zwolle goed uit (complimenten daarvoor)maar al jaren waarschuw ik in deze rubriek dat het onderbrengen van de WMO bij gemeenten HARTSTIKKE FOUT IS. Van 2 mensen die dezelfde handicap hebben maar in verschillende gemeenten wonen kan de ene gehandicapte afgeknepen worden omdat zijn gemeente noodlijdend is en in een andere gemeente heeft men voldoende financiële middelen. Of je hebt de gemeentefriek (kloothommels noem ik die) die meent dat hij het zo en zo moet doen, zo zuinig mogelijk moet doen, om vooral ook op die manier aan zijn carrière te werken (dus over de ruggen van de gehandicapten); vandaar de term oetlul. En dan nog dit. De gemeente heeft (als voorbeeld) 15 potjes. Voor groenvoorziening, voor WMO, voor stadsonderhoud, voor sportvelden en clubs en nog een aantal. Het is voor een gemeenteambtenaar/supporter van de plaatselijke club eenvoudig om voostellen te doen om de pot van WMO maar geheel of voor een deel om te schudden in de pot van zijn geliefde club. U denkt dat ik dit alles verzin. Ik heb daar keiharde voorbeelden VAN ALLE DRIE DE GESCHETSTE VOORBEELDEN, te weten: noodlijdende gemeente, klootzak van een ambtenaar en potjes verwisselen. Trouwens dit land heeft de mond vol over discriminatie: wat te denken van een rijke gemeente die een automatische rolstoel geeft en de andere (noodlijdende)gemeente die een duwrolstoel geeft aan een vrouw die haar man van 90 kg in een rolstoel heeft zitten. Zwolle doet het gelukkig goed maar dat hoeft lang niet (en is ook niet) in elke gemeente het geval te zijn. DROMEN JULLIE MAAR LEKKER DOOR

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.