Ouderen hebben geld over voor extra zorg. Gemiddeld willen ze meer dan een kwart van hun besteedbaar inkomen hieraan besteden, blijkt uit onderzoek van Berenschot. En dat is nodig, want door de stijging van het aantal ouderen en het slinken van de collectieve middelen, is gedeeltelijke private financiering van ouderenzorg onontkoombaar.
Uit de enquête van Berenschot onder
Er zal dan toch echt eerst een complete cultuuromslag moeten plaatsvinden. Op dit moment vinden de meeste mensen het heel normaal dat de overheid voor je zorgt. En dat is logisch, jaar in jaar uit, vraagt Den Haag grotere offers om het collectieve stelsel overeind te houden.
Dan zal daar ook direct iets aan gedaan moeten worden, maar juist daar hebben veel mensen weinig vertrouwen in kan ik me voorstellen.
Net zo goed als een zorginstelling een Quality Award ‘kan kopen’, net zo goed kun je een onderzoek naar extra bijdrage ‘beinvloeden’. De onderzoeksbureaux zijn zelf ook gebaat bij een ‘goede’ uitslag. En bij dit onderzoek zet ik vraagtekens. 650 Nederlanders. Zijn dat jonge mensen van de straat (die zal het een zorg zijn, dat geldt voorlopig toch niet voor hun); zijn het ouderen van de straat (die zijn bijna allemaal niet bekend met een zorginstelling); zijn het ouderen uit een zorginstelling: dan kun je het wel vergeten. Die honderden die ik ken vinden dat ze nu al teveel betalen VOOR WAT ZE KRIJGEN.
Daar gaat dit land aan kapot aan allerlei instanties die een dikke rekening neerleggen, **zonder dat ze kennis van het onderwerp hebben, **zonder dat ze enige bijdrage leveren en **zich voornamelijk — in verband met vervolgopdrachten — richten op de uitkomst die de opdrachtgever wil.
Je moet in een zorginstelling eens EEN KWARTJE meer vragen voor het eten. Staat de hele instelling op zijn kop en naar mijn ervaringen: ZEER TERECHT