Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Verzekeraars bijna akkoord met convenant

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Zorgverzekeraars staan op het punt een convenant te tekenen met minister Edith Schippers van VWS en de ziekenhuizen. Het doel is om de groei van het zorgvolume te beperken tot 2,5 procent.
Verzekeraars bijna akkoord met convenant

Dat bleek afgelopen donderdag 23 juni

Registreren

9 REACTIES

  1. Wanneer ik lees over 2,5% dan denk ik onwillekeurig dat 2,5% geen forse stijging is. Maar wanneer ik het betrek op 60 miljard (een 6 met 10 nullen !), dan betekent 2,5% ineens een stuk meer, namelijk 1,2 miljard. Met een beetje goede wil moet dat bedrag toch haalbaar zijn?

  2. Lees alle reacties
  3. ik hoop dat iedereen de telegraaf belt als het zover komt dat een zorgverzekering bepaalt dat er een behandeling niet kan worden ingezet omdat het budget overschreden wordt het personeel krijgt zowel de tijd om de opgebouwde extra uren op te nemen
    het is van de dolle dat verzekeringsmaatschappijen dit moeten uitvoeren ook omdat zij belanghebbende zijn en een aantal met een winstopdracht zitten

  4. Dat wel natuurlijk Gonny, maar feit is dat het met 2,5 procent volumegroei per jaar toch eigenlijk wel zou moeten kunnen. Het gaat dus alleen over de volmegroei hè. Samen met de prijsontwikkeling in de zorg (lonen, inflatie) komen we al gauw op 5 tot 6 procent meer uitgaven per jaar. De zorg wordt bepaald niet onderbedeeld.

  5. De premie verhoging blijft volgend jaar dus beperkt tot maximaal 2.5%?
    Of gaat dit Super Convenant gepaard met een enorme toename in de administratieve lasten bij de verzekeraars en ziekenhuizen en ZBC’s zodat de beheerskosten verder mogen oplopen?
    De NVZ vice voorzitter lijkt toch de kern van dit Super Convenant te ontgaan of heeft de NVZ nog een troef in handen?
    ZN snapt het wel: een privaat contract is nog altijd een contract met wederzijdse verplichtingen. Verplicht verzekerden kunnen dit recht via de Rechter afdwingen als de zorgverzekeraar geen resultaat biedt. Met een inspanning komt de verzekeraar er niet. Grensoverschrijdende zorg biedt de ontsnappingsweg voor de verplicht verzekerden.
    Verzekerden dienen nu wel op hun quivive te zijn: is de medisch specialist wel eerlijk in zijn diagnose en behandeling? Wordt er nu geen zorg uitgesteld of onthouden uit budgettaire overwegingen wegens het MBI?
    De 2.5% is de netto stijging. Prijsindex e.d. komen daar nog bovenop. Bruto is de toegestane stijging 5.25% per jaar.
    De vervuiler gaat betalen, zegt Chiel Huffmeijer.
    Is dat dan de patiënt?
    Het Antonius Ziekenhuis te Utrecht/Nieuwegein gaat alvast adverteren om meer klanten te krijgen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.