Twee AWBZ-aanbieders hebben een aanwijzing opgelegd gekregen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De autoriteit dreigt de bevoorschotting van de organisaties stop te zetten als zij hun declaratiegedrag niet aanpassen. Dit kan ook voor de cliënten van deze zorgaanbieders vervelende gevolgen hebben.
De berispte instellingen zijn Stichting New
Ik weet tot mijn ontsteltenis allang dat de gedeclareerde zorg niet overeenkomt met met de werkelijk geleverde zorg in een mate dat een paard de hik krijgt. Maar onze volksvertegenwoordigers en zorg(controle)instituten staan zo ontiegelijk ver van de werkelijkheid af dat je je verbaast als die bobo’s meer dan het minimumloon krijgen (krijgen ze wel maar met een of twee nullen erachter).
Ik ben oud organisatie deskundige, maar bespaar in de zorg met gemak 5 tot 10 miljard, maar dat gaat niet door want teveel instanties verdienen daar (met niks doen) heel leuk aan.
Mag de cliënt(vertegenwoordiger) die declaraties ook inzien? Ben toch benieuwd of de gedeclareerde zorg overeenkomt met de werkelijk geleverde zorg.
En moet de NZA doorpakken en zichzelf en de zorgverzekeraars op de vingers tikken wegens schandelijk markt manipulatie in de GGZ. Niet de specialisten maar de verzekeraars bepalen hoe je mag werken… Hoezo marktwerking?
Breek me bek niet open!
Als je het dan hebt over degene, die geen contract hebben met de zorgverzekeraars?Ja je raadt het al, daar houden ze angstvallig de knip voor gesloten!Een grote o…..bende, deze invulling laat ik over aan degene, die hetzelfde erover denkt!?