Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Vijf gewonden na brand Amsterdams verzorgingshuis

Door een brand in de keuken van een verzorgingstehuis in Amsterdam-Oost zijn op tweede kerstdag vijf personeelsleden lichtgewond geraakt.
Vijf gewonden na brand Amsterdams verzorgingshuis
Foto: Lex van Lieshout

Ze hadden rook ingeademd. Vier van

Registreren

3 REACTIES

  1. @Bezorgd. Ik bedoel niet ieder risico; ik bedoel een fikse brand EN DAT KAN. En dan komt er hoegenaamd niemand levend uit. En dan vind ik het te gemakkelijk om dat reele risico af te doen met ‘we hebben te weinig bezetting’. Het verpleegtehuis dat ik op het oog heb daar kan nog het volgende: (Veel) meer personeel door kostenreductie, betere aanwending van personeel door omzetting van randfiguren naar ‘handen aan het bed’, EINDELIJK eens fanatiek beginnen met efficienter werken, computer ipv zeer tijdrovende niet geraadpleegde en incorrecte dossiermappen, planningprogrammaatje (nu zit het hoofd en een medewerker (dat is 35 %) CONTINUE te plannen; doet een programma in 15 min), minder nutteloos overleg, strakke korte overdrachten (is nu verkapte pauze), geen rookpauzes !! en tenslotte een veel en veel betere en efficientere aansturing van medewerkers: de leiding zit ver weg en komt nooit tot nauwelijks op de afdeling; weet niet wat er speelt; dat is inefficientie ten top; doet geen significante bijdrage aan de afdeling waarvan ze hoofd zijn.
    Het is heel flauw dat ik niet zou weten dat de bezetting ’s nacht terecht wat minder is, net zo goed als ik weet dat de IGZ nooit (niet zelden) onverwacht in een zorginstelling komt (en als ze komen doet men geen enkele moeite om de enorme afhankelijkheid van patienten EN PERSONEEL te doorbreken).
    Ik houd er niet over op — het betreft patienten — en eens zit ik bij de minister; dat staat vast.

  2. Lees alle reacties
  3. Geachte Jan C,
    U hebt helemaal gelijk: het is onverantwoord hoe gering de bezetting is op de dag, en vooral in de avond en nacht als er geëvacueerd moet worden, zorg verleend moet worden en aandacht gegeven moet worden. Ik stel voor dat u samen met mij nadenkt hoe we er voor kunnen zorgen dat de financiering van de verpleeghuiszorg dusdanig wordt dat we overdag, ’s avonds en ’s nachts zoveel personeel in kunnen zetten dat we ieder risico uit kunnen sluiten en we naast iedere afhankelijke verpleeghuisbewoner 24 uur een medewerker kunnen zetten.
    (hopelijk vergeeft u mij mijn ietwat sarcastische toon en wilt u oprecht meedenken hoe de financiering anders kan. Met de huidige financiering is men blij de bezetting overdag enigszins rond te krijgen. Overigens, als u mij een verpleeghuis kan noemen waar de bezetting in de avond en nacht evenredig aan de dag zijn dan hoor ik het graag). En geloof mij, het IGZ zit er echt wel bovenop en komen onaangekondigd in de verpleeg- en verzorgingshuizen.

  4. De meeste verpleeghuizen die ik ken zijn etagegewijs met zeer geringe bezetting na 20.00 u en met overheersend patienten die zelfstandig niet uit bed kunnen en met oproepbare hulpverleners (kan een tijd duren!!!).
    Als je daar de vraag stelt: ‘Hoe stellen jullie je een SNELLE evacuatie voor’, krijg je een aantal nietszeggende antwoorden.
    Als het ONVERHOOPT een keer tot een ramp komt zegt de IGZ: ‘Ons heeft men doorgegeven dat alles goed was’. HET IS NU JUIST DE TAAK VAN HET IGZ DAT ONVERWACHT EN WILLEKEURIG TE CONTROLEREN EN ALS AFSCHRIKMIDDEL VOOR ANDERE TEHUIZEN FALENDE INSTELLINGEN TE BEBOETEN EN LANDELIJK AAN DE SCHANDPAAL TE NAGELEN. Als het IGZ geleidelijk deze taakopvatting gaat uitvoeren, komen ze geleidelijk van hun bar slechte naam af in den lande.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.