Het Centraal Planbureau (CPB) gaat de financiële risico’s van de drie decentralisaties in het sociaal domein onderzoeken. Het gaat om de Participatiewet, de Jeugdwet en de gewijzigde Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), zo meldt vakblad Binnenlands Bestuur.
Om de financiële- en uitvoeringsrisico’s van
@A de Boer. Ik poog nog wel eens gevat zijn maar om ‘onze’ overheid de ’troetelnaam’ roverheid te geven, getuigt van een uitzonderlijke gevatheid.
HELAAS IS HET OOK NOG WAAR.
Die hele decentralisatie gedachte is zo-i-zo een flinke stap terug in de tijd en bovendien in strijd met de grondwet, zoals zoveel ‘beleid’. Maar ach, geschoven zal er worden met potjes geld zoals een straatoplichter bij balletje-balletje je ook bedonderd.
Roverheid bedankt!
Je had er vergif op kunnen innemen. Veel zorgtaken gaan naar de gemeenten en NU PAS komt er een bureau die gaat uitzoeken wat de consequenties zijn.
Doet een bedrijfsleider twee machines weg en de productie daarvan naar een ander bedrijf en dat gaat falikant fout (omdat hij met een aantal zaken geen rekening heeft gehouden) staat de directie klaar om hem buiten te gooien.
Maar onze overheid kan dat ongestraft. Waarom?
De extra kosten van de machine move kunnen UIT CONCURRENTIE overwegingen niet doorbelast worden, maar de extra kosten om ON-ONDERZOCHT delen van de zorg naar de gemeente te doen, worden gewoon op het bordje van de burger gelegd.
Zo werken ‘onze’ lamballen van volksvertegenwoordigers.
Wedden dat er nog een hele discussie komt tussen de behandeling van twee precies dezelfde gehandicapten, maar de ene woont in een rijke en de andere in een arme gemeente; hebben ze niet aan gedacht!!