Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Rechter verbiedt inkoopeisen Zilveren Kruis

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie en Skipr. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De rechter verbiedt Zilveren Kruis om machtigingen te eisen van niet-gecontracteerde thuiszorgaanbieders en gebiedt de zorgverzekeraar ook om een akte van cessie te verlenen als de zorgaanbieder dat wenst. Het vonnis geldt voor alle zorgverzekeringen die onder moederbedrijf Achmea vallen.
Male Judge Writing On Paper

Dat staat in het maandag bekend

Registreren

1 REACTIE

  1. Terecht dat een rechter deze ‘powerplay’ van een zorgverzekering pareert. Feitelijk om twee redenen. In de eerste is het namelijk onmogelijk iets te trachten te verzekeren wat niet kan worden verzekert, statistisch. Het is namelijk 100% zeker dat een ieder, vroeg of laat, met zorg te maken krijgt en steeds vaker is het een permanente vorm van zorg of medicijnen. Leg je deze statistiek voor aan, om het even welke, verzekeringsagent, zal die je met een gerust hart vertellen dat die jou niet zal gaan verzekeren. In Nederland is dit ondervangen door dit wettelijk te regelen, gelegaliseerde afpersing dus.

    Aanvullend, in 2006 is er al eens een document geschreven die, naar de toenmalige maatstaven van de digitale automatisering met IT, een antwoord geeft op hoe IT te integreren met de gezondheidszorg voor € 0,50 per verzekerde eenmalig. http://numoquest.nl/EPD%20IT.pdf

    De verzekeringsmaatschappijen kunnen, zelfs meer dan 10 jaar later, eenvoudig overgaan tot de invoering van het pasje met chip waarbij heel eenvoudig ‘pay per handle’ kan worden uitgevoerd. Een patiet/verzekerde verleend met een druk op de knop, declaratie toestemming na ontvangst van elke behandeling, doktersbezoek, apothekersbezoek. Tegelijkertijd word fraude voor 99% uitgebannen en miljoenen bespaard. Dus de fraude kaart kan geen enkele verzekering nog trekken.

    De oplossing is eenvoudig en volkomen vrij van commercie. Gratis dus.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.