Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zeeuwse twist om dottercentra

Mark van Dorresteijn
De rivaliteit in de Zeeuwse ziekenhuiswereld staat kennelijk boven het welzijn van de bevolking. Dat stelt Johan Robesin van de Partij voor Zeeland naar aanleiding van de zorgen die patiëntenvereniging Klaverblad Zeeland heeft geuit.
Zeeuwse twist om dottercentra

Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ)

Registreren

2 REACTIES

  1. Het gaat juist om die bekwaamheid. Er is wetenschappelijk aangetoond dat de succeskansen van een groot aantal verrichtingen toeneemt indien de verrichter, in casu arts/cardioloog, meer ervaring in die verrichting heeft. Dotterbehandelingen vallen onder de Wet Bijzondere Medische Verrichtingen en om die reden is er dus een vergunning nodig. Idealiter wil je per regio één dottercentrum met name om het benodigde aantal verrichtingen per arts/cardioloog te behalen en zo de beste succeskansen voor de patiënt te realiseren. Daarnaast is het uiteraard ook een vrij dure behandeling en is zonde om overal dotter centra in te richten die bijna geen werk hebben.

  2. Lees alle reacties
  3. Ziekenhuizen , die bekwaam zijn en de kwaliteit hebben om te Dotteren , Ga aan de slag! Het gaat om het Leven van de Client. Daar doen wij het toch voor . Als het mis gaat , onze Client naar Gent; Breda ; Rotterdam of Elders in de buurt !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.