De NVZ vereniging van ziekenhuizen heeft vijf ziekenhuizen per abuis benadeeld bij de vermelding van de ruwe sterftecijfers wegens onduidelijkheden in de vraagstelling. Inmiddels zijn de cijfers aangepast en heeft de NVZ excuses aangeboden.
Het gaat om een te groot
Sinds jaar en dag hameren we op “Eenheid van Taal” als voorwaarde voor informatie-uitwisseling. Zelfs bij een voor iedereen evident gevoelig onderwerp als sterftecijfers per ziekenhuis sluipen er fouten in de berichtgeving. Niet publiceren is natuurlijk geen optie; publiceren is een kwaliteitseis! Gaan we dat ook doen met de onvermijdelijke missers bij het gebruik van het EPD?
helemaal met de vorige schrijver eens , het ontbreekt de managers en bureucraten aan kennis over wat er op de werkvloer gaande is, en met welke beperkte middelen de zorg gegeven moet worden. Word wakker overheid!!!!!
Het is wel iets groots, mevrouw Ten Bosch, anders zouden excuses niet zo openbaar gemaakt zijn en zou er niet zoveel publiciteit zijn. Ieder die zijn verstand kan gebruiken weet dat het essentieel voor de beoordeling van de cijfers of het geplande dagopnamen waren of niet, en als zo’n blunder er in is “geslopen” dan is dat gewoon een bewijs voor de structurele intellectuele armoede van de bureaucraten en managers wier grootste zorg het is om modieus speelgoed voor zichzelf (zoals prestatie-indicatoren) te bedenken waarmee ze dan net kunnen doen alsof ze de hele dag iets nuttigs uitvoeren, en voor het falende toezicht op hen. Laten we die 30 miljard bezuinigen door ze allemaal in verpleeghuizen te werk te stellen!
Ach, wat doen de klinische opnames er nou toe?