Zorginstelling Amsta geeft de zogenoemde intensiveringsmiddelen voor extra handen aan het bed dit jaar niet uit aan extra personeel. Dit terwijl de Tweede Kamer het budget hier exclusief voor beschikbaar heeft gemaakt. De instelling gebruikt de 3,2 miljoen euro om de bezuinigingen uit het regeringsakkoord op te vangen en mensen in dienst te houden.
In een brief van 11 maart
@fred, zoals je waarschijnlijk ook weet zijn die kapitaallasten opbouwend en zit er een component in de zzp’s, de nhc, die deze lasten zouden moeten dekken. Tevens is het zo bij Amsta, als je de exploitatiebegroting naleest, dat veel panden in eigen beheer zijn. Dus de kapitaallasten zullen juist bij Amsta meevallen…..
@fred. Die fred — die waarschijnlijk bestuurder is — haalt wel de kapitaallasten aan, maar niet de gigantische salarissen en beloningen van het management, maar nog erger, het inefficient functioneren van zijn instelling (oa. kapitaallasten)
Onder deze minister Schippers en een al jaren zeer falende IGZ doet elke zorginstelling maar wat haar goeddunkt als het AWBZ-schip met heel veel geld maar maandelijks binnenkomt.
Al jaren schrijf ik in deze rubriek hoe slecht de IGZ functioneert (nooit geen onaangekondigde bezoeken) PAS NU is Schippers ook overtuigt dat de IGZ heel matig of niet aan de weg timmert: HEEL JAMMER VOOR DE PATIENTEN MEVR SCHIPPERS gedurende al die jaren
Geachte lezer,
Het is beter om de jaarrekening o.a. de exploitatiebegroting eens goed te laten bekijken door een belastingaccountant en een registeraccountant.
En U zult wellicht zien dat de kapitaallasten problemen geven.
Vriendelijke groet
Van veel verpleegkundigen en verzorgenden in de ouderenzorg hoor ik dat zij echt niet weten of deze gelden in hun instelling ingezet zijn voor meer personeel. Openheid hierover is heel wenselijk.
De RvB van Amsta zet de wereld op zijn kop. Het kan niet zo zijn dat als er structureel extra geld bijkomt voor specifiek extra personeel aan te nemen dat dit wordt verrekend met verliesposten op andere terreinen.