Het UWV mag ontslagaanvragen van thuiszorgaanbieders niet alvast in behandeling nemen, ook al is niet bekend of ze de Wmo-aanbesteding hebben verloren. Dat is een van de wijzigingen van het ontslagbeleid voor huishoudelijke hulpen van bewindslieden Lodewijk Asscher en Martin van Rijn.
In hun brief over de huishoudelijke
Erg he!
Hoe de VVD de zorg finaal de nek omdraait met als enigste visie bezuinigen.En CDA vorige kabinet en nu PvdA die dit dan klakkeloos lijken over te nemen.
Wanneer begrijpen ze in Den Haag dat marktwerking alleen alles duurder maakt?
En mensen zijn geen dingen!
Dit is VVD beleid met uitvoerder slager PvdA!
Een ander punt is nog; wordt er gekeken naar de legitimatie van het ontslag; welke groep mensen betreft het? We zien om ons heen nog wel eens gebeuren (Charim onlangs) dat er vooral verzorgenden ontslagen worden. Soms goed te begrijpen bijvoorbeeld; WMO gemist in relatie tot aanbesteding Hulp bij Huishouden, dat is een helder verhaal, even los van WMO perikelen in deze.
Maar een bekende (regionale) aanbieder verliest bij WLZ/wijkverpleging echt niet zomaar de aanbesteding voor (extramurale) zorglevering, mits zij voldoen aan de reguliere kwaliteitseisen en bedrijfsmatig gezond zijn.
Verzorgenden zouden dan altijd aan de slag moeten kunnen blijven.
Wat mijn punt hierbij is: kan een UWV de aanvraag qua richting en legitimatie voldoende inschatten en of er gehandeld wordt in klant- en duurzaam organisatiebelang?
Eens met #Teceer; of zijn verzorgenden (en klanten) in een transitie(crisis) ten diepste geheel overgeleverd aan de mate waarin ”goed bestuur” wel of niet wordt toegepast?
een verdere stap in de ontmanteling van de sociale zekerheid. want als dit beleid in deze sector aanvaardbaar blijkt, zal dat als argument worden gebruikt om het ook in andere sectoren in te voeren. weg ontslagbescherming, weg het kleine beetje zekerheid dat werknemers nog hebben. het neo-liberale volksdeel kan tevreden zijn.