Door schaarste gaat er in de acute zorg van alles mis. Huisartsen en SEH-artsen zijn uren kwijt aan het vinden van een bed voor een patiënt. En voor acute wijkverpleging is alleen plek als bestaande cliënten minder zorg krijgen. “Het moet heel normaal worden dat je in zorgcoördinatiecentra samenwerkt en data deelt over capaciteit en wachttijden in plaats van met elkaar te concurreren”, zegt IG&H-consultant Bas Leerink.
Artikel bewaren
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanReacties4
Laten we deze treffende, heldere inzichten snel vertalen in passende financiering en leveringsvoorwaarden. Er is nog zoveel mogelijk om de zorg duurzamer te maken. Maar dan moeten alle handen ineen worden geslagen. Met de IZA regio’s als springplank om de slag naar de praktijk te maken. Volgens mij zit er in de regio Utrecht voldoende ambitie om hierin stappen te zetten. En laten we in Utrecht nu net worden ondersteund door het bureau van Bas Leerink: kom maar door met de juiste adviezen en randvoorwaarden!
Erg goed artikel! Het zou zonde zijn als dit in de digitale la verdwijnt zoals andere dossiers. In Zeeland zijn we bezig dit thema op te pakken en een artikel als dit inspireert om dit voortvarend te doen! In Zeeland zijn daarbij volumenormen enerzijds en bereikbaarheid/toegangstijd anderzijds elkaars tegenpolen en dat maakt het, met ook nog eens een huisartsentekort, extra ingewikkeld.
Ha Peter, altijd bereid om even met jullie te klankborden over dit onderwerp!
Dit voorstel heb ik als simpele burger bij ACTIZ neergelegd. Maar men luister niet naar de simpele burger. Ik zou bij hen niet op het juiste adres zijn. Wellicht heeft IG&H-consultant Bas Leerink meer gewicht.
Ik heb het niet onderzocht. Ik heb het ervaren en gezien. Als burger heb je geen inbreng terwijl wij er dagelijks mee worden geconfronteerd.