Bestuurders in de zorg houden zich aan de inkomensnorm. In 2010 verdiende 27 procent van de bestuurders boven de NVZD-norm. In 2009 was dat nog 33 procent. Dat blijkt uit de rapportage inkomensgegevens van bestuurders van zorginstellingen uit de jaarverslagen 2010.
De gegevens gaan over 1152 zorgbestuurders
goede ontwikkeling. zet de lijn voort in 2012!
bij sollicitaties moet voortaan gevraagd worden of persoon in algemeen belang of voor ego wil werken En ze bij overleg steeds mee confronteren.Dus commissies niet de andere kant opkijken!!??
with statistics.
De slager heeft dus blijkbaar zijn eigen vlees weer gekeurd. In ieder geval vallen de bestuurders die werkzaam zijn in een BV hier zeker niet onder want zij behoeven nog steeds niet te voldoen aan de verplichting hun jaarsalaris op basis van deze wet openbaar te maken. Daarnaast zijn alle interim-bestuurders niet meegenomen alsmede de bestuurders die zich via een management-buy-in constructie laten inhuren via een eigen bv of andere rechstpersoon. Dus een volstrekt onvolledig overzicht. Laten we eerst alle bestuurders maar eens weer onder de eigen cao gaan brengen en het onafhankelijke functiewaarderingssysteem FWG toepassen. Waarom niet heren en dames bestuurders??
de banken zeggen ook steeds zich meer in kader van het publieke debat, dat in dienstverlening en zorg geen superinkomens meer mogen verwerven, zich hieraan te houden.
Echter steeds komen ze in opspraak!Gewoon weg van publiek geld te kapen is niet meer goed te praten
Stukje PR van de NVZD maar wel met leuke details. Zo staat er dat ” in de VVT-sector bestuurders zich het best aan de norm houden”. Uit deze formulering blijkt dat men van mening is dat bestuurders hun eigen salaris bepalen, terwijl formeel die taak bij de RvT ligt. Verder staat er niets over de ontwikkeling van de gemiddelde inkomens. Die gaat vermoedelijk gewoon flink omhoog terwijl de gewone CAO medewerkers hun koopkracht zagen stagneren. Verder wordt er steeds gesproken in percentages. Dat is geheel niet relevant, want de bestuurder van een klein verpleeghuis heeft helemaal niets met de Balkenendenorm te maken. Wanneer alleen gekeken wordt naar de zorgaanbieders met een omzet boven de 100 miljoen dan wordt het boeiend. Het lijkt er dus sterk op dat de NVZD met de rapportage heeft zitten manipuleren totdat de resultaten gunstig konden worden gepresenteerd.