Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Betekenisvol leven en gewoon meedoen

Zo verwoordt VGN de droom van vele Nederlanders met een beperking in het visiedocument 2030. Deze droom vraagt om een andere mentaliteit. Van alle betrokken partijen. Dus ook van ons, als ontwikkelaar van het professionele ecd voor deze sector.
700x500
Aniek Fikken

Uitdagingen in de sector als stijgende zorgkosten, pittige werkdruk, hoge administratieve lasten en schotten tussen de zorg- en leefdomeinen, helpen we met lef en liefde het hoofd te bieden. Dit doen we door met ons ecd PUUR. complex weer simpel te maken.

‘Een ecd kan zoveel meer zijn’

Aniek Fikken, directeur van Ecare: “Een ecd kan zoveel meer zijn dan alleen een plek waar je administratieve handelingen verricht. Het kan zorgprofessionals helpen de best mogelijke zorg te geven aan cliënten en de beste mogelijke versie van zichzelf te zijn. PUUR. is daarom ontwikkeld samen met deze professionals. Met elkaar hebben we een manier bedacht om het primaire proces optimaal te ondersteunen, zodat het ecd het werkzame leven van zorgprofessionals makkelijker maakt.”

Dat klinkt eigenlijk heel logisch, maar dat is het in de praktijk vaak niet. Uit onderzoek blijkt dat het ecd irritatiebron nr.1 is bij zorgprofessionals. Vaak zie je dan dat het ecd vermengd geraakt is met dingen die moeten, zoals je registratie, het melden van incidenten, verantwoording, etc. Dan heb je eigenlijk een administratief systeem dat uitgebreid is met zorgfuncties. Dat schiet het doel totaal voorbij. “In PUUR. is dat precies andersom”, aldus Aniek. “Je registratie moet wel gebeuren, maar het mag niet leidend zijn. En, het mag zeker niet het werk van de zorgprofessional in de weg zitten. We hebben daarom kritisch gekeken naar de ingesleten gewoontes en alleen dat geautomatiseerd wat ook écht ondersteunend is om de best mogelijke zorg te leveren.”

Gewoon meedoen is ook écht meedoen

De samenwerking in de driehoek (cliënt, familieleden en zorgprofessional) én volledig transparantie zijn kernwaarden van PUUR. Structurele inzage in het dossier kan voor sommige cliënten veel waarde toevoegen aan de zorg en eigen regie. Aniek licht toe: “We spraken bij organisatie X een erg verdrietige cliënt. Hij was erachter gekomen dat hij niet alles zag in zijn dossier. Rapportages werden afgeschermd. Uiteraard uit goede bedoelingen, maar niet bewust van het mogelijke kwetsende effect voor de persoon in kwestie. In PUUR. doe je het echt samen, we sluiten niet uit. Dus, geen schaduwrapportages meer. Gewoon écht meedoen dus.”

Veilig communiceren is een must

Ook de samenwerking met het bredere netwerk van de cliënt is in PUUR. zo eenvoudig mogelijk. Via PUUR. communiceert de zorgprofessional direct vanuit het dossier van de cliënt met de huisarts. Ook berichten delen met de dagbesteding en verwanten gaat heel eenvoudig vanuit het dossier. Gezien de aard van informatie natuurlijk  ontzettend belangrijk dat dit veilig gebeurt. Gegevens van onze klanten zijn alleen inzichtelijk voor geautoriseerden. PUUR. voldoet aan alle standaarden van informatiebeveiliging die belangrijk zijn in de sector.

Artificial intelligence gebruiken wij volop in PUUR. Voor o.a. het analyseren en interpreteren van vrije rapportages

Slimme technologie

“We ontwikkelen continu door aan ons ecd”, zegt Aniek. Samen met onze klanten kijken we hoe we met PUUR. het werk van de professional nog makkelijker en daardoor leuker kunnen maken. De technologische ontwikkelingen hiervoor zijn soms al veel dichterbij dan je denkt. Zo gebruiken we Artificial Intelligence voor het analyseren en interpreteren  van vrije rapportages. Rapporteren op doelen is hierdoor niet meer nodig. Het systeem koppelt zelf de rapportages aan relevante doelen. Je krijgt er een ‘digitale’ collega bij die  met je meedenkt. Dit scheelt de zorgprofessional zoeken en typen, kortom; tijd. Tijd, die op andere plekken veel beter van pas komt.”

Gezocht!

Bestuurders die nieuwsgierig zijn naar vernieuwing, geprikkeld willen worden en openstaan voor een gesprek met ons. Laat ons je overtuigen dat je met slimme technologie écht een verschil kunt maken in de droom van je cliënten van een betekenisvol leven en gewoon meedoen.

Ecare bedenkt en realiseert slimme en eenvoudige ICT-oplossingen voor de VVT, de gehandicaptenzorg en de S-GGZ. Oplossingen die de professional in de zorg stimuleren de beste versie van zichzelf te zijn.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.