Hoe blijven we overeind in tijden van corona? Het is dé vraag die iedereen bezighoudt. Nu gaat alle belangstelling uit naar testen en vaccinaties. Waarbij het RIVM zelf meldt dat ‘vaccinaties die bescherming bieden tegen infectieziekten een effectieve oplossing kunnen zijn’, maar dat ‘de werking ervan bij ouderen nog vaker onvoldoende en minder effectief is dan bij jongere volwassenen’. Zitten we dan niet op iets te wachten wat eigenlijk niet effectief zal zijn voor ouderen en/of mensen met onderliggend lijden?
Onderliggende aandoeningen
Het RIVM meldt ook dat ‘volwassenen met bepaalde onderliggende aandoeningen een groter risico hebben op een ernstig beloop van COVID-19’. Vergeten we dus niet iets? Namelijk: als we gezond zijn, hebben we veel minder te vrezen van covid-19. Uit onderzoek blijkt dat overgewicht de kans op overlijden of een ernstig ziekteverloop bij het coronavirus vergroot. Volgens de NOS doen ‘zorgprofessionals een dringende oproep aan iedereen om te werken aan een gezonde leefstijl’. Er lijkt namelijk een link te zijn tussen covid-19 en leefstijlziekten, aldus de NOS. ‘Als je fit bent, heb je minder kans op ernstige symptomen van het coronavirus en herstel je mogelijk sneller.’ Waarom krijgen we dan niet wekelijks van de minister te horen dat we moeten werken aan onze leefstijl, meer moeten bewegen, naast ons aan de 1,5 meter maatregelen houden?
Maak gezond gedrag betaalbaar
En waarom gaat de politiek niet vandaag nog praten met supermarkten? We moeten gezond eten betaalbaar maken voor iedereen en ongezonde dingen, ook alcoholische drank, duurder. Is het niet gek dat een simpel flesje water duurder is (0,55 euro) dan een energiedrankje (0,28 euro), dat barst van de suiker? Maak sportscholen goedkoper, zorg voor meer buitensportfaciliteiten en geef elke dag en overal extra aandacht aan gezond eten.
Waarom grijpen we corona niet aan om mensen nú extra hulp te bieden bij het stoppen met roken? Waarom maken we ook rookwaren niet een stuk duurder?
Neem een voorbeeld aan de Britse regering die bijvoorbeeld reclame voor fastfood op tv na 21.00 uur heeft verboden om de ‘obesitastijdbom’ onschadelijk te maken. Premier Johnson lag zelf op de ic met corona en besloot erna dat het anders moest.
Robert Weij, zorgbedrijf Pluhz
Lees ook:
‘Coronacrisis is wake up call voor gezondheidsbeleid’
De coronacrisis heeft sterkten en zwakten blootgelegd in ons volksgezondheidsbeleid en ons zorgsysteem. Ze kan worden gezien als wake up call voor het Nederlandse gezondheidsbeleid en de houdbaarheid van ons huidige zorgstelsel. Bestuurders Ate van der Zee (UMCG) en Jos Rietveld (GGD Groningen) schrijven in een blog over wat hen opviel, waar de schoen wringt en over hun gezamenlijke toekomstvisie.
‘Pandemie coronavirus en overgewicht versterken elkaar’
De pandemie van het coronavirus maakt inzet op preventie en een gezonde leefstijl urgenter dan ooit. Maar zonder commitment van artsen gaat preventie niet vliegen. De gebrekkige financiering is nog steeds een heikel punt. ‘Artsen doen preventie in hun vrije tijd en het kost ze geld’, bleek in het webinar Leefkrachtdialoog van Menzis.
@Ruud Hop — YouTube-referenties volstaan niet, en al helemaal niet als de filmpjes gaan over artikelen die nog niet eens geaccepteerd zijn voor publicatie. Want die kunnen allerlei fouten en onlogische redeneringen bevatten. Of op slechte data gebaseerd zijn.
Ik heb maar van twee variabelen deugdelijk bewezen gezien dat ze het verloop van covid-19 sterk beïnvloeden: leeftijd en BMI. De bewijzen voor de andere variabelen, ook die u noemt, worden niet geleverd of zijn van zeer dubieuze aard.
Mijn eerste vraag in maart was:
Waarom heeft de één een lichte besmetting en anderen een milde of ernstige besmetting?
Het antwoord is eenvoudig?
De weerstand tegen virussen en ongewenste bacteriën!
Het tekort van Vitaminen D bij 75% van de wereldbevolking (volwassenen) geeft een indicatie van de ernst van de besmetting.
Met de uitkomsten van het onderzoek in Indonesië dat alle corona sterfgevallen een groot tekort aan Vitaminen D vertoonden.
https://youtu.be/Oza9kjcXCRY
Daarnaast het feit dat in Korea en de Amerikaanse dokter Vladimir Zelenko die benadrukten dat het mineraal Zink noodzakelijk is voor het vernietigen van het Covid-19 virus kwam ik tot de volgende conclusie hetgeen ik 2 april schreef naar het RIVM kenmerk M2004 1337.
Voorkomen is beter dan genezen.
Als de Nederlandse overheid alle Nederlanders in april/mei de supplementen Vitaminen D3, Calcium, Magnesium en Zink hadden verstrekt en de risicogroep Calcifediol injectie dan zouden bijna alle Nederlanders circa 8 weken later weerstand tegen Covid-19 hebben doordat het immuunsysteem direct T-cellen aanmaakt om de eventuele lichte besmetting te pareren.
Daarnaast is sinds enkele weken uit onderzoek gebleken dat Vitaminen D (Calcifediol) ook bijdraagt tot snellere genezing corona patiënten in ziekenhuizen.
MAAR de genoemde mineralen en Vitaminen zijn geen medicijnen en daardoor is de kennis hiervan in Nederland erg beperkt.
Het klinkt ook zo eenvoudig, maar het virus grootste vijand is Zink. Ook de tijdlijn van het virus is in Nederland nog niet doorgekomen.
Slot analyse: je hoeft het wiel niet voor de tweede keer uit te vinden als het in de wereld (lees Azië) al is geschied.
Hopelijk staat er één persoon op in Nederland die inziet dat de huidige Covid-19 vaccins in ontwikkeling meer negatieve bijwerkingen op organen veroorzaken dan voordelen.
Het sleutelwoord is weerstand!
Er zijn een paar handvaten in het Corona-beleid die de missing-link zijn en niet op tafel komen. Namelijk, 1) we wisten niets over Het Virus en dat gaf vele zieken en stergevallen, we hebben tevergeefs ingezet op oude protocollen, 2) er werd tot dusver nauwelijks gekeken naar wie besmet raakt en wie ziek wordt, 3) het zorgbeleid is teveel een politiek item geworden, 4) het gezond verstand is weg, 5) er wordt geredeneerd vanuit de onderbuik, met angst als rode draad, 6) als er al een werkzaam vaccin komt ( in echt ongezien korte tijd ), hoe produceren we dan miljarden eenheden en Hoe krijgen we het ter plekke … ( men zegt 8000 Boeings per dag naar overal op de wereld, welnu forget it ! ), 7) wie gaat het vaccin zetten, 8) wie gaat het vaccin krijgen ? … risicoloos bij gezonde jonge mensen zodat het niet verder verspreid wordt, en gaan die dat Allemaal laten zetten ?, … of ouderen en chronisch zieken waarbij de bijwerkingen van het vaccin veel groter zijn, 9) lockdowns die als een trekharmonica gehanteerd worden en na elke de-locking tot een heruitbraak leiden ( het virus waart ook thuis en in kleine cimmunities rond, maak u geen illusies ) ? Kortom, heel veel drijfzand. Waarschijnlijk is werken vanuit het gezonde verstand het best haalbare : werken, studeren, gezonde leefstijl, vaccinatie van jonge gezonde personen + zorgpersoneel, vinger aan de pols bij ouderen en chronisch zieken ( door middel van thuiszorg en high tech devices, parameters ) en goed cohort-onderzoek.