Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Boer & Croon: ziekenhuiszorg kan miljarden goedkoper

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Ziekenhuizen kunnen de komende vijftien jaar vijf miljard euro besparen als zij taken overhevelen naar huisartsen en de complexe zorg concentreren in een beperkt aantal ziekenhuizen. Dat schrijft de Volkskrant op basis van onderzoek van Boer & Croon.
Boer & Croon: ziekenhuiszorg kan miljarden goedkoper

De medisch specialistische zorg stijgt momenteel

Registreren

7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het is correct in de gezondheidszorg is genoeg bezuinigen. Start met het organiseren van de goederenlogistiek. Zorg dat de afdelingen een echte administratieve kracht krijgen en en blijf af van de zorg. Het is te ‘goedkoop’ om een deel van de zorg te verleggen naar de huisartsen. Alle medici hebben een specialisatie. Een vak geleerd. De verpleegkundige, anastasist, radioloog, chirurg, huisartsen, tandartsen etc. hebben jaren een specialisatie geleerd. Respecteer dit.

  3. De mens is geen autootje die op de lopende band in elkaar wordt gezet. Ook dit soort “pre-fab” zorg is een leuk managers-ideetje, maar gaat in de praktijk ten koste van de zwakste patienten: zij die multipele problemen hebben. Nu kunnen zij onder 1 dak geholpen worden voor alle problemen. Straks moeten zij voor probleem A (liesbreuk) naar locatie X, mochten zij complicaties oplopen dan zit die kennis en kunde weer in locatie C. Ik noem maar bijvoorbeeld dat ze toevallig een blaascatheter nodig hebben ivm blaasretentie na een liesbreukoperatie, zul je net zien dat dat bij hen niet lukt, moet de uroloog uit een ander centrum komen om die blaascatheter te regelen.

  4. “huisartsenkliniek en een low-cure-afdeling”; Decentrale ziekenhuisafdeling, dat is het antwoord voor de toekomst. In de ziekenhuizen vinden steeds specialistischer ingrepen plaats, terwijl de populatie ouderen met multimorbiditeit toeneemt. En dus dreigt er een gapend gat. Bijv. Een hoogbejaarde patient wordt na een trauma verwezen naar de spoedeisende hulp. In het ziekenhuis constateert de arts een wervelfractuur. de patient is door de pijn niet meer in staat om te lopen en zichzelf te verzorgen. Hij kan dus niet naar huis. De SEH-arts vraagt de huisarts om een opname in de Huisartsenkliniek.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.