Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Büller: EU-landen moeten zelf medicijnen maken

Mark van Dorresteijn
Een groep van EU-landen moet zelf dure geneesmiddelen gaan maken zonder winstoogmerk. De farmaceutische industrie kan zo voor een deel buitenspel worden gezet. ‘Dan zijn we daar niet meer afhankelijk van’, aldus Hans Büller, bestuursvoorzitter van het Erasmus MC in het NOS Journaal.
Büller: EU-landen moeten zelf medicijnen maken

Hij denkt dat dan op die

Registreren

5 REACTIES

  1. Na erectie volgt reflectie: een goed bezoldigde bestuurder die gaat nadenken, volgens mij is dat het geval. Maatschappelijk weinig doordacht. Een dergelijk voorstel in komkommertijd is kansloos en een beetje dom. De farmaceutische industrie is niet onder de indruk. Waar het om gaat is de ijzeren wet van Jansen: hoe duurder het product, hoe sneller het alternatief beschikbaar komt.

  2. Lees alle reacties
  3. Typisch gevalletje van een zichzelf overschattende bestuurder. Laat het nadenken over dergelijk beleid nou maar over over aan deskundigen en laat Hans nadenken over de nieuwe contracten. En mocht Hans even denken dat hij zelf deskundige is, dan mag hij beginnen met de vraag waarom er gedurende” 40 jaar achter het IJzeren Gordijn niet een betekenisvol nieuw medicijn is uitgevonden (ja de medicijnprijzen lagen daar laag en werden door de belastingbetaler betaald). Begrijp me niet verkeerd, in perioden waarin iedereen mijn kont likt ga ik ook naast mijn schoenen lopen dus ik snap het best,, maar ik hoop wel dat ik nooit dergelijke onzin heb verkocht.

  4. Büller zegt dat voor zijn ambitieuze plan misschien wel 10 miljard euro nodig is.
    En dat is belastinggeld. Willen belastingbetalers geen rendement op hun inleg?
    Nederland heeft een tijdje TOP gehad. Top Ontwikkelingsinstituut Pharma. Wat is daaruit gekomen?
    De economische prikkel is de kracht en de zwakte van het kapitalistisch model. Er is een krachtige onafhankelijke regulator nodig om de nadelen van dit systeem af te zwakken. Het probleem is dat de onafhankelijke regulator te koop is en van stoel kan wisselen zonder dat de andere spelers het opvalt: A Klink en W Bos zijn in Nederland voorbeelden van switchers.
    Uit Cuba, Sowjet Unie, DDR en ook China komen geen innovatieve medicijnen.
    Waarom zou dat nou zijn?
    Maar ja. Erasmus MC heeft een eigen verdienmodel. Zou dat het zijn?
    A Klink wil 30% bezuinigen op de ziekenhuizen. Dan moeten er 2 Academische ziekenhuizen afvallen, mogelijk 3. Sluiten. A Klink zegt het niet, maar bedoelt het wel. E Schippers heeft volgens hem dezelfde agenda. Buller heeft het begrepen.
    Maak je dan onmisbaar of zoek een ander verdienmodel.
    En de brutalen hebben de halve wereld: vraag dan ook direct maar om 10 miljard. Dan kan je een tijdje voort.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.