Staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid trekt de komende jaren extra geld uit voor de terugkeer van de wijkverpleegkundige. Ze vindt dat de zorg weer net als vroeger dicht bij de mensen moet worden georganiseerd.
De Tweede Kamer drong eerder aan
Geachte mevrouwe Bussemaker, vanwege de voortdurende tariefsverlagingen en kortingen op de budgetten van de zorgaanbieders is de kwaliteit van arbeid en zorg verslechterd in de thuiszorg. U kunt nu wel een tijdelijke subsidie toekennen voor schrijnende gevallen (nu weer de wijkeverpleegkudige in de prachtwijken), maar dat is een gewoon een doekje voor het bloeden. U bent niet geloofwaardig in uw bezorgdheid, want uw beleid leidt per slado tot een lager niveau van voorzieningen.
Beste Jet,
Blij met uw toezegging, met de volgende aanvulling. Ook in bijna al die andere wijken (die prachtig zijn) werken reeds wijkverpleegkundigen, naar tevredenheid bij vele thuiszorgorganisaties. Hun werkdruk is de afgelopen jaren extreem verhoogd, omdat de complexiteit van de zorg is verhoogd en vanwege de functionele bekostiging het aantal is afgenomen. Als u toch kiest voor cruciale functies op cruciale plekken in de Nederlandse gezondheidszorg, kies dan alstublieft voor meer wijkverpleegkundigen in ALLE wijken, zodat ze prachtig blijven.
Michel Wijngaards
Beste mevrouw Bussemaker,
In al deze probleemwijken werken al wijkverpleegkundigen van de thuiszorgorganisaties.
Misschien is het raadzaam om deze HBO opgeleide verpleegkundigen te benaderen via deze thuiszorgorganisaties of zij interesse hebben in deze mooie baan. Wij wachten op u in de wijk Overvecht en verwachten dat u hier 6 wijkverpleegkundigen kunt aanstellen. Ik verwacht dat u nadenkt over de borging van dit initiatief, het is namelijk erg belangrijk dat de 6 wijkverpleegkundigen de prachtwijk kennen, dus het advies is aan u om vooral wijkverpleegkundigen te werven die begaan zijn met deze wijken en op de hoogte zijn van de sociale kaart van deze wijk.
Vriendelijke groet,
Zorgwacht.