Buurtzorg Nederland en MoleMann Mental Health zetten samen BuurtzorgT op. Cliënten van BuurtzorgT krijgen psychiatrische zorg, ondersteuning en begeleiding aan huis en in de wijk.
In het najaar starten de teams
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanIn het najaar starten de teams
BSL Media & Learning
Walmolen 1, 3994 DL Houten
Postbus 246, 3990 GA Houten
Inmiddels hoor ik van een verwant dat bij hem buurtzorg aan de slag gaat een indicatie is aangevraagd voor het moeten helpen bij het douchen en medicijn verstrekken. In de tussentijd zal het huis worden schoongehouden. Daar was dan geen omkijken meer naar. Ik vroeg maar je gaat toch zelf onder de douche. Ja.. maar als ik zou uitglijden is er iemand in huis die in de tussentijd het huis doet. Hoefde dat niet via de Gemeente. Deze oude baas (83) fiets nog rustig 40 km per dag en heeft een groentetuin en een geit die hij verder zelf verzorgd…
@Hein,
Inderdaad mag dit niet als reguliere productie worden geschreven maar alleen als zijnde indirecte kosten. Een aparte post waardoor het direct inzichtelijk is welke client voor hoeveel aan extra werk verzet word.
En ik kan u verzekeren dat de overhead bij Buurtzorg in verhouding echt aanzienlijk lager is.
@ Henk: en bellen tbv clienten wordt niet als productie gezien? Dat lijkt me stug…. Net als overigens bij alle andere instellingen.
@hein. Die 42% gaat denk ik vooral ook zitten in reistijd, bellen met alle partijen en andere clientgerichte activiteiten die niet achter de voordeur plaatsvinden. Net als bij alle andere thuiszorgorganisaties.
@Pim: nee, die 42 % gaat naar overhead (o.a. ICT, scholing, en ja… ook management). Dit zijn de woorden van Buurtzorg zelf. En vernieuwend? Nee: er zijn vele (kleine) zorgondernemingen die allang zo werken.
@Pim: nee, die 42 % gaat naar overhead (o.a. ICT, scholing, en ja… ook management). Dit zijn de woorden van Buurtzorg zelf. En vernieuwend? Nee: er zijn vele (kleine) zorgondernemingen die allang zo werken.
Dit kan nooit teveel kosten,
het is meer een taak vulling van werklozen dan van profi’s en daarbij wel met mensen die hun patienten een warm hart toedragen
Benieuwen hoort natuurlijk vernieuwen te zijn.
Hein, ik neem aan dat u refereert dat Buurtzorg slechts 58% van het beschikbare budget inzet en daardoor aanzienlijk goedkoper is dan de prijsvechter die 100% inzet?
Verder heb ik mij direct aangemeld. Zo werken is echt de droom voor elke werker. Het zou echt veel eerder mogelijk moeten worden.
@Greetje. Persoonlijke verzorging en verpleging is inderdaad al heel lang zo georganiseerd. De psychiatrische hulpverlening echter totaal niet. Deze is zo verkokerd en vastgeroest dat het echt heel bedroevend is. Blij dat dhr. Blok deze doelgroep ook gaat benieuwen. Wil er wat graag mijn steentje aan bijdragen.
Klinkt goed. Kortere lijnen, beter overzicht, naar ik hoop meer ondersteuning naar de werker…Voor zowel client als alle hulpverleners een beter werkbare situatie.
Oude wijn in nieuwe zakken. En hoezo doelmatig? Met een productiviteit van 58% scoort buurtzorg al niet best. Gaat dat dan straks wel beter bij dit nieuwe product?
Inderdaad, thuisbegeleiding geeft al jaren, met zeer goede resultaten en voor de helft van de prijs die andere organisaties er voor krijgen.
Wijkgerichte ggz! Hoezo uniek? Thuiszorg organisaties doen dit al sinds de jaren 50 met gespecialiseerde verzorging [de huidige thuisbegeleiding] maar goedkoper, maar zeker niet minder in kwaliteit.
en hoe krijg je overal in Nederland kleine wijkgerichte teams met een vaste psychiater er aan verbonden?? Waar halen we al die mensen vandaan??
Wat gaat dit allemaal kosten? WMO financiering?