Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Cliënten: ‘Schaf AWBZ-begeleiding niet af’

Het schrappen van begeleiding uit de AWBZ is “meer dan kansrijk” in de onderhandelingen over een nieuw kabinet. Dat zegt Jan Coolen van de NPCF, die namens vier patiëntenorganisaties een verontruste brief heeft gestuurd naar CDA en VVD.
Cliënten: ‘Schaf AWBZ-begeleiding niet af’

“Bij veel politici bestaat de idee

Registreren

9 REACTIES

  1. AWBZ moet blijven zo als het nu is en niet ander denk toch eens na men weet niet als de gemeente WMO in handen krijgt hoe het afloopt en ze schuiven alles maar op de gemeente’s alleen omdat zij het zelf niet meer ziet zitten ik vindt deze gewoonweg schandalig om alles op en weg te schuiven, het klopt allemaal geen ene moer. zelf ben ik lid van de wmo advies raad, en die hebben al genoeg te doen boven dien zie ik ook nog zitten dat de zorgverzekeraar naar de WMO gaat, mensen dat kan toch niet.ik vraag mij af van waar zijn zij mee bezig? weet U het nu ik niet alleen dat alles kapot gemaakt word en dat wij gewoon weg een nummer zijn.HOU HET SVP IN DE GATEN,dat ze niet over je heen lopen praat van je af.

  2. Lees alle reacties
  3. Hoe moet dat dan met mensen, die niet de kracht hebben om zelf hun rolstoel buiten over een hobbelig gedeelte te rijden? Maar zich in huis over gladde vloeren wel kunnen redden, die moeten toch ook boodschappen en/of kleding halen?En dat kan niet zonder hulp, ik ben in het bezit van een duwligstoel, nu die krijg ik niet alleen vanuit de taxi naar de winkel, laatstaan om te winkelen voor kleren, dan heb ik echt wel een begeleid/ster/er nodig!!!
    Dit soort mensen, komt minder voor, maar zijn er wel.

  4. Ik begeleid dagelijks mensen in de thuissituatie. Voor relatief weinig geld zijn deze mensen geholpen om zelfstandig te kunnen blijven wonen.Bovendien is mijn hulp laagdrempelig, dat maakt het voor cliënten juist zo prettig;geen wachttijden, geen ingewikkelde intake en hulp dichtbij huis.Als ik zie hoeveel mensen mijn collega’s en ik steunen, zodat zij hun leven in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven leven en daar de regie over houden kan ik alleen maar zeggen: deze vorm van begeleiding moet blijven. MEE, waar ik al jaren regelmatig mee samenwerk is echt wel geschikt om mensen te helpen woonruimte te vinden, dat heb ik verschillende keren mee gemaakt, de medewerkers van MEE luisteren heel goed naar de wensen van de cliënt, dat is mijn ervaring en bovendien hebben zij veel expertise in huis.Vooral de begeleiding thuis laten bestaan, dat voorkomt veel leed en uiteindelijk is het stukken goedkoper. mensenscheelt veel leed

  5. AWBZ staat voor bijzondere ziektekosten. Hoe bijzonder is de ziekte waarvoor begeleiding nodig is? Als begeleiding betekent het mee kunnen doen in het leven van alledag dan past dat perfect in de WMO. Wat wel van belang is dat de gemeenten zich beter moeten toerusten met professionals die weten wat mogelijk is, die creatief kunnen denken en meer de grenzen van de huidige regelgeving weten op te zoeken. Het gaat nog steeds niet om de letter van de wet maar om de bedoeling ervan.
    Wat andere suggesties m.b.t. saneren van de AWBZ.
    Moeten we wonen, moeten we eten, moeten we kleding verzorgen etc.etc. vanwege een bijzondere ziekte? Dat moet toch ook elke gezonde burger!

  6. Het is net als in het bedrijfsleven. Soms moet je geld investeren, maar dan krijg je er meer voor terug.Dus investeer in lichte zorg en begeleiding zodat klanten niet terug vallen in dure zorg en vervolgens cliënten worden.
    Nu kunnen klanten in de zorg met weinig begeleiding deel uit maken van de maatschappij. Vervalt deze ” goedkope” zorg, dan zal het gevolg zijn dat de klant een cliënt wordt die gebruik moet maken van zorg die veel kostbaarder is. Slim investeren in de zorg. Nu kiest de politiek de makkelijke weg om te snijden in de goedkoopste zorg. Een vorm van zeer korte termijn denken.

  7. de reactie van mevrouw Van Miltenburg lijkt me kenmerkend: wij beslissen, niet de cliënt/patiënt. zij wil de zorg betaalbaar houden voor haar kiezers en dat mag. maar we moeten vrezen dat dit erop zal neerkomen dat degenen die op zorg zijn aangewezen meer moeten gaan betalen om de zorg betaalbaar te houden voor de kiezers die deze (nog) niet nodig hebben. en verzekeraars zullen daarin meegaan.

  8. het is beter de begeleiding voor de mensen die het echt nodig hebben te behouden en de begeleiding voor minder te laten vervallen die zich goed redden kan dat bevorderd de zelfstandigheid van wat jullie clienten noemen eigenlijk zijn ze klanten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.