Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dankzij deze simpele aanpassing gooit het LUMC 60 procent minder voedsel weg

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
De zorg gooit jaarlijks zo’n 200 miljoen euro aan ingekocht voedsel weg. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) introduceerde het Chef’s Menu en een slimme weegschaal om te verspilling aan te pakken. De werkwijze levert 60 procent minder voedselverspilling op en een jaarlijkse kostenbesparing van 118.500 euro. “Het is een kwestie van monitoren, gezond verstand en aanpassen”, vertelt Elly Baak, teamleider voeding.
Gezonde Voeding
Foto: iStock

Om het grondstofgebruik terug te dringen

Registreren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.