Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

De Jager: ‘Duurdere zorg grootste financiële probleem’

De jaar in jaar uit stijgende zorgkosten zijn op de langere termijn de grootste zorg voor minister van Financiën Jan Kees de Jager. Groter dan de Europese schuldencrisis en groter dan de 18 miljard euro aan bezuinigingen die dit kabinet wil doorvoeren.
De Jager: 'Duurdere zorg grootste financiële probleem'

De Jager zei dat donderdag in

Registreren

5 REACTIES

  1. Sinds 1980 zijn de zorgkosten onbeheersbaar. Met een beetje historisch inzicht kom je verder dan als maar weer de ene verandering op de andere stapelen. Stabilisatie blijkt nog altijd het voordeligst. De countervailing power in de zorg is erg groot.

  2. Lees alle reacties
  3. Is het dan zo moelijk om het geld vanaf de bron te volgen? Dan kom je toch vanzelf alle obstakels tegen, waar nog enorm op bezuinigd kan worden. Er zijn vast wel mensen die toch alleen maar hun eigen werk blijven creëren om hun baan niet kwijt te raken, waardoor zorguitvoerenden steeds meer flauwekul erbij te doen krijgen. Doen die profiteurs ook nog iets nuttigs.Negatief….Nee hoor onderhand heel boos!

  4. Er komt geen taskforce omdat dat niet nodig is. Kees Jan de Jager heeft zich nu ook geschaard onder de lemmingen; meehuilen is eenvoudiger dan even afstand nemen en de zaak op normale wijze bezien.
    Het CPB heeft recent een presentatie gehouden waarin zij aangeeft dat er totaal geen financiële problemen zijn; nu niet en ook in de toekomst niet, zelfs niet bij ongewijzigd beleid. 17% van het BNP in 2040 aan zorg is dan ook totaal geen probleem. Na 2040 is de vergrijzingsgolf voorbij en dalen de uitgaven weer.
    4% groei in de zorg en 2% economische groei is mathematisch niet houdbaar. Kees Jan de Jager gokt hierbij op de luiheid en laksheid van lezers en journalisten: Groei is 2% over 590 miljard euro BBP en 4% is over 60 miljard zorguitgaven.
    Reken maar uit na hoeveel jaar de zorguitgaven ondraaglijk worden.
    Het CPB geeft ook eerlijk aan dat de politici en ambtenaren de zorguitgaven op een kunstmatig maximum willen houden om zo voor het openbaar bestuur meer financiële ruimte te krijgen voor leuke dingen voor zichzelf; de Lidstaat.
    Het macro beslag van de Lidstaat op de burger is in Nederland opgelopen tot 60.7% van het inkomen. Een record.
    En dat is het probleem en daarover zwijgt Kees Jan de Jager.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.