Twee HMC-ziekenhuizen (Leidschendam en Den Haag) en twee ETZ-ziekenhuizen (Tilburg) hebben de langste wachttijden van Nederland. Het Martini Ziekenhuis in Groningen staat op de derde plaats.
Patiënten moesten vorig jaar gemiddeld 7,8
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanPatiënten moesten vorig jaar gemiddeld 7,8
BSL Media & Learning
Walmolen 1, 3994 DL Houten
Postbus 246, 3990 GA Houten
Wat een onzinnige overzichten. Het belangrijkste deel van ziekenhuis bezoek is de werkelijke behandeling. De vermeldde poli wachttijden zijn “toevallig” geheel volgens de treeknormen. Daar de meeste chirurgen in verband met het afschalen van electieve zorg nauwelijks meer operaties kunnen uitvoeren hebben zij tijd over voor poli bezoeken. In de praktijk blijken de op de websites vermeldde wachttijden ernstig af te wijken van de werkelijkheid. De wachttijden voor electieve chirurgie waren voor de corona crisis al tussen de 3 en 6 maanden na het eerste poli bezoek. Als we er van uit gaan dat de productie inmiddels in totaal 6 maanden heeft stil gelegen zijn wachttijden nu vaak 9 tot 12 maanden. De “wishfull thinking” interviews waarin wordt aangegeven dat ziekenhuizen aan het eind van dit jaar de inhaalzorg hebben weg gewerkt zijn compleet bezijden de werkelijkheid.
Tweet op twitter, 27 feb 2020 van Wim_Schellekens:
Lange wachttijden ziekenhuizen niet hopeloos. Vrijwel nooit capaciteitsprobleem: patiëntenbuffer wegwerken en dan anders werken.
@bruno_bruins @MinVWS @nvzziekenhuizen @Zorgvisie
‘Doorbraakaanpak succesvol om toegangstijden tot een week te bekorten’
Zie: https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/werken-zonder-wachtlijst.htm
het is dus een gemiddeld cijfer voor alle eerste consulten die met elkaar vergeleken worden, hoe is het met de verschillende specialismen