Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Doodsbenauwd dat we de tweede golf ingaan’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Alle cijfers op het coronadashboard wijzen de verkeerde kant op. De politiek moet nu ingrijpen om een tweede golf in de coronacrisis te voorkomen, vindt Wim Schellekens. ‘We zijn te afwachtend geweest bij de eerste golf. Die fout moeten we niet opnieuw maken.’
Schellekenswim660
Wim Schellekens: ‘Vanuit een onafhankelijke positie bood het RedTeam een realistisch en hoopvol alternatief. Het is jammer dat we niet in gesprek kwamen met het kabinet en het OMT.’

De besmettingscijfers zijn in drie weken

Registreren

1 REACTIE

  1. Ook ik maak me zorgen over de incidentiecurves. En in grote lijnen ben ik het zeker eens met dhr. Schellekens. Maar ik zou wel een paar punten willen opmerken:

    * Een wekelijkse persconferentie door een der ministers lijkt me beter dan een dagelijks nieuwsmoment.
    * Quarantaine controleren en vooral sanctioneren gaat mij veel te ver. En is ook te belastend voor de GGD, gezien dat men het BCO al niet tijdig kan doen.
    * Aan de andere kant zou ik de mondkapjesplicht willen uitbreiden naar de volgende simpele en pragmatische vuistregel: Als je binnen bent, niet tot hetzelfde huishouden behoort en 1,5 m niet te realiseren of onwenselijk is, draag een mondkapje. (Basisscholen zouden vrijgesteld moeten blijven maar voortgezet onderwijs en sporttribunes niet.)
    * Het inreisverbod voor mensen uit Noord- en Zuid-Amerika en de Afrikaanse landen waar het slecht gaat is nog steeds van kracht.

    Verder zouden m.i. de pijlen voornamelijk gericht moeten worden op het RIVM/OMT. Dat zijn de organen waardoor het kabinet zich laat informeren en adviseren. Want het spijt me zeer, maar als ik gisteren Van Dissel wederom hoor zeggen dat er geen bewijs is voor de effectiviteit van mondkapjes, terwijl een meta-analyse in opdracht van de WHO, verschenen in The Lancet, concludeert dat dat er wel is, dan denk ik: “Wat bent u nou aan het doen?”

    De WHO adviseert sinds die tijd: afstand houden of een mondkapje dragen, de hele wereld volgt dat advies en u negeert dat gewoon terwijl de incidentiecijfers weer oplopen??

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.