Gehandicaptenzorginstelling Stichting De Driestroom staat op het punt een kapitaalinjectie te ontvangen van een zorgfonds dat bijeen wordt gebracht door particuliere beleggers. De AWBZ-instelling is van plan meer dan drie miljoen euro op te halen voor een nieuwbouwproject dankzij een beleggingsconstructie die uniek is in de care.
De Driestroom verkoopt binnenkort vastgoed aan
Allen. Dank voor jullie reacties. Het is juist het geval dat het belang van de Stichting voorop staat. Mochten een van u meer willen weten, dan verneem ik het graag. Via de website van Coresta ben ik bereikbaar.
Wees blij dat er investeerders zijn die willen beleggen in zorggerelateerd vastgoed. Een goed rendement in de zorg is niet zeker gezien de bezuinigingsrondes.
En de term “”gladde vastgoedjongens”” vind ik ook niet passend. vergelijk dat maar met tonnen binnenslepende AWBZ bestuurders die geen risico lopen op verlies van hun vastgoed.
@bezorgde;
Als je de investeerders “gladde vastgoedjongens” noemt, noem jezelf dan ook met naam en toenaam. Dit vind ik een laf commentaar.
Kapitaal om zorgvastgoed te realiseren werd voorheen vrijwel ongelimiteerd beschikbaar gesteld door VWS, nu niet meer. Instellingen ontvangen een vergoeding voor kapitaallasten (rente en aflossingen) gerelateerd aan clienten, maar geen kapitaal zelf. Deze nieuwe manier waarbij investeerders in ruil voor hun kapitaal een vooraf afgesproken rendement ontvangen is nieuw voor de zorg en misschien wat duurder. Daar staat tegenover dat het risico op het vastgoed daarmee afgekocht is. Maakt dit wat helder wat gekocht wordt tegen welke prijs?
Als ik het goed lees wordt hier niet geinvesteerd in de zorg maar in vastgoed. Vind ik prima, maar noem het dan zo.
Op de een of andere manier kan ik me niet voorstellen dat de zorg goedkoper uit is wanneer men van die gladde vastgoedjongens afhankelijk is voor het huren. De belastingbetaler gaat de winst van deze jongens betalen! Zou dit nou echt goedkoper uitpakken dan dat VWS dit zelf financiert?