Bijna iedere huisarts heeft de laatste tijd te maken gehad met een patiënt die geen geld zegt te hebben voor een behandeling. Ze halen de voorgeschreven medicijnen niet op of gaan niet naar een fysiotherapeut of psycholoog. Vooral lager opgeleide mensen geven aan dat ze geen geld hebben om het doktersadvies op te volgen.
Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerde
Tegenwoordig ben je een uitstervend ras als je in het jaar(en 50 jaar in opvolging) dat je je premie wel betaalt,maar totaal geen beroep op de zorg doet?
We moeten weer terug naar die tijd.
Tenslotte jouw gezondheid bepaalt of je leven zovelen jaren gegarandeerd is, of niet soms,
Merk dat velen er een potje van maken(uit verveling?) om zorgverleners bezig te houden!
Heerlijk toch dat er mensen zijn die hun eigen gezondheid in de waagschaal leggen om te protesteren tegen het alsmaar gegraai van specialisten, zorginstellingen en zorgverzekeraars, terwijl ze zelf (net als ik) trouw al meer dan 50 jaar steeds en steeds meer betalen aan de zorg; DIE HELEMAAL NIET ZO DUUR HOEFT TE ZIJN.
Als je de zaak onder druk zet (net als Teeven met het gevangeniswezen) dan komen de voorstellen tot efficiency, besparing en bezuiniging VANZELF); en de specialisten in loondienst en ik noem er nog makkelijk honderd op (in plaats van als gekken naar het Malieveld te gaan).
Even heb ik gedacht om de maagbeschermers die ik moest betalen te weigeren zodat ik nog meer kosten ging veroorzaken maar ik heb het lef niet om dat te doen. Hoe meer het vast gaat lopen hoe meer de fraude en de laksheid wordt uitgebannen!!
Nog erger is het als mensen het werkelijk niet kunnen betalen en met hun gezondheid van de regen in de drup raken; bekokstoofd door regeringslieden en bestuurders die ’s avonds 25 euro fooi geven na het zoveelste diner dat de gemeenschap heeft betaald.
Slaap maar lekker door.
De betreffende woordvoerder heeft wel een beperkte blik van kijken. Het is inderdaad zo dat de zorgtoeslag is toegenomen. Maar de uitkeringen zijn lager dan vorig jaar. Daarnaast worden uitkeringsgerechtigden geconfronteerd met allerlei lastenverzwaringen. Per definitie is de koopkracht dus wel degelijk naar beneden gegaan.
En ook als de zorgtoeslag direct naar de zorgverzekeraar zou worden overgemaakt (zoals bij de huurtoeslag naar de verhuurder), dan nog blijft dit fenomeen bestaan, omdat mensen simpelweg het geld niet meer hebben voor een behandeling.
een direct gevolg van beleid dat er vooral op gericht is de zorg betaalbaar te houden voor de belastingbetaler en de verzekeraars.