De Nierstichting verwacht in 2015 te starten met klinische testen van de draagbare kunstnier bij patiënten. Aan het product is jaren voorbereiding vooraf gegaan. De stichting heeft zelf het initiatief genomen omdat innovatie in de sector niet op gang komt, vertelt directeur Tom Oostrom.
Waarom heeft de Nierstichting zelf het
Klopt deze reeks ? ? Schippers….Schippers……..VWS…………., zorgverzekeraars …….., ziekenhuizen…. , zorg-en verpleeghuizen…, medische industrie.. , pharmaceutische industrie …, marktwerking …….,medisch specialisten, apothekers, huisartsen, tandartsen , fysiotherapeuten , verpleeg- en verzorgend personeel ………..dan eindelijk de PATIËNTEN ? ?
Ook Shell heeft vele patenten . Juist om ze NIET te gebruiken . OIL FIRST ! !
Het bovenstaande maakt een ding duidelijk : geldelijk belang van de industrie gaat boven Zorgbelang ( ook arbeidsbelang) van de patiënt , dankzij de ……….? ……….MARKTWERKING van…….. Schippers .
De kunst is om bij de juiste partijen aan te kloppen. Het probleem is niet de innovatie zelf; die is er al. Er zijn alleen wat randproblemen, zij het niet gering. De wetenschappelijke wereld is vaak een onuitputtelijke bron van resultaten plus academische opbrengsten (dissertaties, publicaties en patenten). Klopt men echter bij de verkeerde instanties aan, dan gaat veel tijd verloren. De belangen lopen dan door. Belangen zijn dus niet de oorzaken van de vertraging maar een bijkomend voordeel voor de belanghebbenden. Ik ga er althans niet vanuit dat het opzet is, zoals wel in andere branches, zoals in de olie-industrie voorkomt. Los hiervan is het innovatieplatform een grote flop geworden, mede omdat het begrip innovatie verward werd met een belangenspel. Dat weer wel.