De nadruk in de zorg moet komen te liggen op de positieve ontwikkelingen in plaats van misstanden en zwartboeken. Dat vindt Marieke Schuurmans, hoogleraar Verplegingswetenschap aan het UMC Utrecht. ‘De laatste jaren is een enorme kwaliteitsslag gemaakt.’
Volgens Schuurmans is de zorg lang
Gelet op de vergrijzing van de bevolking en dus de beroepsbevolking is het ook van belang dat men beseft dat de zorg zolang als mogelijk thuis kan worden verleend.
Een verpleeghuis en een ziekenhuis kunnen onmogelijk de thuissituatie nabootsen.
Daarom is het zo belangrijk dat de regie meer komt te liggen bij de zorgvragende client.In het verlengde daarvan is een forse bezuiniging op de PGB’s ongewenst.Verplegen betekent ook de zelfzorg van de client ondersteunen.
Moedeloos van alle zwartboeken….dus dan maar de waarheid verzwijgen over fouten???
dat heb ik toch altijd gedacht als ik het hele indicatie-beleid(bijv; ADHD en daarvan weer ADHD-nos etcxxxx 100 andere gevallen)
IN de zorg worden alle ondersteunende diensten afgebroken die er toe doen, zoals de restaurants, keuken, de linnendienst kapper, winkeltje etc…. ER wordt niet gekeken wat dit voor het welzijn van de cliënten betekend. We zeggen inderdaad wel eens onder elkaar(personeel); onze directeur kan net zo goed een directeur van een koekjesfabriek zijn, ze zijn niet meer bij de werkvloer betrokken, en vragen zich niet af wat deze afbraak voor cliënten betekend in de praktijk!
Bedankt voor het plaatsen van dit stuk. Moedeloos word ik van de nationale zwartboeken en misstandenregistraties en andere Amerikaanse praktijken. Het is niet steunend, en lost ook de problematiek niet op. Is het onderzoek ergens gepubliceerd?