Het verkorten van de doorlooptijden van dbc’s kan leiden tot een omzetstijging van 600 miljoen euro als ziekenhuizen en zorgverzekeraars de tarieven niet aanpassen. DBC Onderhoud informeert partijen hoe ze extra uitgaven kunnen voorkomen.
Volgend jaar komen er ongeveer twee
Deejay heeft gelijk; het gaat over een verbetering in liquiditeit van de ziekenhuizen, niet hoger omzet (wat nu gecorrigeerd wordt achteraf). Het heeft een positieve invloed op de sturing van de kosten en kan ik alleen maar toejuigen.
DBC’s is raar bekostingssysteem. Hoe korter de patient bij de medisch specialist ziekenhuis komt. Des te hoger is tarief per uur. Deze rekenmethode is de ervenis van Min. KLINK. Deze mijnheer maak nu deel uit van het commisariaat VGZ.
Wat een uitermate interessant inkijkje in ons inefficiënte systeem van declareren. Ik dacht bovendien dat we minder DBC’s en vereenvoudiging wilden. Maar goed, deze ’tanker’ blijft nog wel even autonoom op koers.
De nuance is dat het om een eenmalig effect gaat. Blijkbaar is in het verleden met de invoering van de DBC de omzet naar achteren geschoven en heeft men minder omzet genomen en dat wordt dan nu gecorrigeerd.
Berichtgeving mag wel wat genuanceerder……..
Wat een onzin! Waarom moet de prijs per product aangepast worden? Het product veranderd toch niet, alleen de periode waarna afgerekend mag worden. Waarom moeten ziekenhuizen en dokters deze administratieve handeling betalen? De verzekeraars hebben voor miljarden euro’s geld op de planken liggen die stof liggen te verzamelen. Laten ze die inzetten